Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Ε.Μ.Π. 12.9.2013

Η Ανοικτή Σύγκλητος του Ε.Μ.Π., σήμερα στις 12.9.2013, διαπιστώνει ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων των φορέων της Πολυτεχνειακής Κοινότητας για την σοβαρότητα του προβλήματος και το αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει με κάθε εφαρμογή πολιτικών διαθεσιμότητας των εργαζομένων. Πολιτικών που εκτός του ότι παραβιάζουν κατάφωρα τη συνταγματική επιταγή της αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων, αναλαμβάνουν χωρίς καμία λογική τεκμηρίωση και την ευθύνη καταστροφής ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας στον αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξής της, αυτόν του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Διαπιστώνει επίσης ότι η πολιτική του Υπουργείου για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ έχει οδηγήσει το Ε.Μ.Π. στην πράξη σε αναστολή λειτουργίας.
Επισημαίνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια μετάδοσης αρνητικών εντυπώσεων και σχηματισμού απαξιωτικών μηνυμάτων σε βάρος του Ε.Μ.Π. μπορεί να βλάψει το διεθνές κύρος και την αναγνώριση του Ε.Μ.Π. ως ενός εκ των δέκα καλύτερων ανώτατων εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ευρώπης. Βλάπτει τη χώρα!
Με βάση τα παραπάνω, η Ανοιχτή Σύγκλητος αποφασίζει τη συνέχιση του αγώνα για κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας, ώστε να παραμείνει ανοικτό το Ελληνικό
Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Δηλώνει ότι εάν εφαρμοστεί οποιαδήποτε απομάκρυνση έστω και ενός υπαλλήλου, όπως έχει επισημανθεί και σε προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου, το Ε.Μ.Π. δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, γεγονός που δε μπορούν να δεχτούν ούτε οι Πρυτανικές Αρχές,
ούτε η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, ότι «κλείνει» εντελώς το Ίδρυμα.
Καλεί την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να προασπίσει το μέλλον του Πολυτεχνείου.
Καλεί τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να λάβει σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις αντίθεσης στα μέτρα διάλυσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου