Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης ΕΚΠΑ της 28ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της 28-11-2013 του ΕΚΠΑ

Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, στη διαθεσιμότητα και στη θέση συναδέλφων σε αργία, με τους ίδιους όρους, όπως κάνουμε εδώ και 12 εβδομάδες.

Γνωρίζοντας ότι ο απεργιακός μας αγώνας είναι αυτός που έφερε το υπουργείο Παιδείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων:

Α. Δεν αποδεχόμαστε καμία διαπραγμάτευση με δεδομένη την απόλυση συναδέλφων μας

Β. Με προϋπόθεση την αναστολή της ΚΥΑ και όλων των πράξεων που απορρέουν από αυτή, προχωράμε σε διάλογο με το ΥΠΑΙΘ, συστήνοντας 12μελές κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους όλων των πληττόμενων κατηγοριών των συναδέλφων ως εξής:

- ένα (1) μέλος από κάθε παράταξη του Δ.Σ.

- ένας (1) αντιπρόσωπος από κάθε πληττόμενη κατηγορία εργαζομένων συναδέλφων (καταργημένοι φύλακες και προσωπικό ΔΕ Η/Υ, μη απογραφέντες, απογραφέντες, εκπρόσωπος από τον Σύλλογο ΣΕΕΠΠΑ, συμβασιούχοι)

- δύο (2) μέλη της απεργιακής επιτροπής.

Η Επιτροπή αυτή:

- Δε θα έχει καμιά αρμοδιότητα να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση.

- Θα μεταφέρει όλες τις πλευρές της συζήτησης στη Γ.Σ.

- Η Γ.Σ. αποφασίζει για τις επιμέρους προτάσεις του υπουργού και όχι για οποιαδήποτε πακέτο προτάσεων που τυχόν οδηγεί κάποια από τις επιμέρους κατηγορίες εργαζομένων σε λύσεις που δεν τη διασφαλίζουν, υπέρ άλλων κατηγοριών.

Για τους λόγους αυτούς, αποφασίζουμε την προκήρυξη:

 Μιας 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 29/11/2013 με αίτημα να αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων.

Μιας 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 02/12/2013 με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για την μη απογραφή.

 Μιας 24ωρης απεργίας για την Τρίτη 03/12/2013 με αίτημα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν από αυτή και εισηγούμεθα στην ΟΔΠΤΕ να προκηρύξει απεργία για τις ίδιες ημερομηνίες.

Επόμενη Γ.Σ Τρίτη 3/12, 11:00, εκτός εάν οι εξελίξεις επιτάσσουν αυτή να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.

Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην εκδοθούν οι ατομικές διαπιστωτικές πράξεις. Επιμέρους αιτήματα συναδέλφων επιλύονται σε συνεργασία με το προσωπικό της.

Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον 1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:

- Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ) και για την καταβολή των δεδουλευμένων στο προσωπικό της καθαριότητας.

- Έως τρεις συνάδελφοι από τον ΕΛΚΕ για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων συναδέλφων.

- Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.

-  Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.

- Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ. ΛΕΙ. ΔΙ.

Καλούμε τους Συλλόγους όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικών υπαλλήλων των λοιπών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να αποφασίσουν κι αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια περίοδο.

Επισημαίνουμε ότι το Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης, καθώς η λειτουργία του είναι αδύνατη με την εφαρμοζόμενη ΚΥΑ. Για το λόγο αυτό, βασικό αίτημα του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού είναι η απόσυρση της ΚΥΑ.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Εύη Ταμπάκη                 Σέργιος Σαλονικίδης              Ντίνα Σπυροπούλου



ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ της 29-11-2013

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού οφείλει να προστατεύσει όλους τους εργαζόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβαίνουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με το ΥΠΑΙΘ, εάν δεν αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων, καθώς και η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει μέσω ειδικής νομοθετικής ρύθμισης τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για τη μη απογραφή.

Δεν αποδεχόμαστε την ποινικοποίηση του αγώνα.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 29/11 και ώρα 12.00 συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση των συναδέλφων στην υγεία (διοικητικών, νοσηλευτών και ιατρών). Συμπορευόμαστε μαζί τους από την Πλ. Κλαυθμώνος έως τη Βουλή.

Την Παρασκευή 29/11 και ώρα 6.00 μ.μ. πραγματοποιούμε στα Προπύλαια (Κεντρικό Κτήριο) Σύσκεψη Συντονισμού εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου