Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Νέα απεργία εξετάζουν ΕΚΠΑ & ΕΜΠ - Θετική προς Αρβανιτόπουλο η Σύγκλητος του Καποδιστριακού


Την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, αλλά και την πρόταση για νέα τριήμερη απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θέτουν στη γενική συνέλευσή τους, που αναβλήθηκε για αύριο Τρίτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια μέρα συνέρχεται και η συνέλευση των διοικητικών του ΕΜΠ. Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του ΑΠΘ ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις, ενώ η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε ότι βλέπει θετικά τις προτάσεις του υπουργού, στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων νομοθετική ρύθμιση ώστε οι υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα, και στη θέση τους να επιστρέψουν ισάριθμοι συνάδελφοί τους
Η σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου του ΕΚΠΑ ακυρώθηκε, μετά τη νέα προσφυγή του Δημοσίου στη δικαιοσύνη, με το αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι σήμερα και αύριο. Η νέα γενική συνέλευση προγραμματίστηκε για την Τρίτη, παράλληλα με εκείνη των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ, που συνέρχονται έχοντας ως «κρατούμενο» τη θέση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, ότι το Ίδρυμα βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία λειτουργίας εξαιτίας της διαθεσιμότητας.

Με τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργός Παιδείας και του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου έκλεισε ο κύκλος επαφών του πρώτου με τους πρυτάνεις.

Η Σύγκλητος του Καποδιστριακού σε συνεδρίαση της εμφανίστηκε θετική απέναντι στον υπουργό αλλά επανέλαβε τη θέση της να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ζητεί:



- Επιστροφή του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.



- Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.



- Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου



- Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ).



- Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

πηγή: ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου