Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΠΑ: Κάλπη υπέρ του υπουργείου


Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Παιδείας, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε πρόταση που έχει κατατεθεί ως τώρα στο διάλογο:

-          Στέλνει στο πειθαρχικό τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

-          Ανακοινώνει ότι σταματάει κάθε συζήτηση με τους απεργούς του ΕΚΠΑ

Το προεδρείο του ΔΣ, εμφανιζόμενο αυτή τη φορά ως παράταξη, συνεχίζει να λειτουργεί σε διατεταγμένη -κυβερνητική- υπηρεσία. Προωθεί την άνευ όρων παράδοση στο υπουργείο των εργαζομένων του ΕΚΠΑ, μετά από 13 εβδομάδες απεργίας, ενώ παράλληλα:

-      Παραβιάζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση της απεργίας έως και την Πέμπτη, 5/12, με συνέχιση του διαλόγου και νέα ΓΣ την ίδια μέρα, απόφαση την οποία υπερψήφισε.

-      Προχωράει για μια ακόμη φορά σε μια επιχείρηση ακύρωσης στην πράξη της συλλογικής μας απόφασης, καλώντας σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη για αποδοχή της πρότασης του υπουργού, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ για την εφαρμογή της.

-      Παραβιάζει για μια ακόμη φορά βασικές αρχές του καταστατικού του Συλλόγου, επιχειρώντας να προκηρύξει ψηφοφορία με κάλπη από το ΔΣ.

-      Αγνοεί επί της ουσίας τη δίωξη του Πρύτανη του Ιδρύματος και συντάσσεται ΑΝΟΙΧΤΑ με το υπουργείο που παραβιάζει κατάφορα το αυτοδιοίκητο.

-      Αγνοεί την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Συγκλήτου, της οποίας η απόφαση είναι καθοριστική τόσο για τη δίωξη του Πρύτανη, όσο και για το διάλογο με το υπουργείο.

-      Αγνοεί την αυριανή πρώτη συνάντηση των 8 ΑΕΙ και της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον υπουργό.

Συντασσόμενο με την κυβερνητική προπαγάνδα:

-      Χρεώνει στους εργαζόμενους την ευθύνη για τη μη λειτουργία του ΕΚΠΑ, πράγμα για το οποίο αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, που έχει μειώσει το προσωπικό του Ιδρύματος κατά 571 εργαζόμενους.

-      Κηρύσσει επιστράτευση αντ’ αυτού (του υπουργού) για τους εργαζόμενους, απαιτώντας να επιστρέψουν αυτοί άμεσα στις δουλειές τους. Υπερβαίνει ακόμα και το μέγεθος της επιστράτευσης που θα μπορούσε να κάνει το υπουργείο, αφού προστάζει να επιστρέψουν ακόμα και οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή αργία, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του ΕΚΠΑ, πράγμα αδύνατο χωρίς αυτούς.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εξωνημένο γραφειοκράτη συνδικαλιστή να εμποδίσει την υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας. Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν μαζικά στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου αύριο Τετάρτη και ώρα 08.00 πμ για να περιφρουρήσουν την απεργία και τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης και να αποτρέψουν την απόπειρα πραξικοπήματος της παράταξης της πλειοψηφίας.

Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου