Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΕΙΔ 29/09/2013


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔIOIKHTIKOY ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ Ε.Μ.Π.,
Ζωγράφου 29/9/2013


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Προκηρύσσουμε νέα πενθήμερη απεργία από Δευτέρα 30/09/2013 έως και Παρασκευή 4/10/2013 με 24ωρη παρουσία στο Ίδρυμα. (Απόφαση ΓΣ 27/9/2013).
Περιφρουρούμε τον αγώνα μας με απεργιακές ομάδες που ελέγχουν τους χώρους εργασίας και ενημερώνουν τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα του να συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα αυτό.
Καταγγέλλουμε, ως απεργοσπαστική κίνηση, την Πρυτανική Πράξη (478η/2013), σύμφωνα με την οποία μπορούν οι πρωτοετείς φοιτητές του Ιδρύματος να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά εγγραφής τους στο Γραφείο Πρύτανη. Επισημαίνουμε ότι υπεύθυνες για τις εγγραφές των φοιτητών είναι αποκλειστικά και μόνο οι Γραμματείες του Ιδρύματος.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της Πρυτανικής Πράξης και ειδικότερα του σημείου Β.
Από Δευτέρα 30/09/2013 η κύρια μάζα των απεργών συναδέλφων συγκεντρώνεται έξω από το Κτήριο Διοίκησης, όπου ομάδες επικοινωνίας θα έρχονται σε επαφή με τους πρωτοετείς φοιτητές του Ιδρύματος στους οποίους θα εξηγούμε γιατί είμαστε σε απεργία και αδυνατούμε να τους εγγράψουμε. Τους ενημερώνουμε για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει για το Ίδρυμα και για τις σπουδές τους, η απόλυση 399 συναδέλφων.
Ζητούμε από τους πρωτοετείς φοιτητές να μην καταθέσουν τα δικαιολογητικά εγγραφής τους γιατί αυτό δεν αποτελεί πράξη εγγραφής και να περιμένουν να εγγραφούν κανονικά στις γραμματείες των Σχολών τους όταν λήξουν οι κινητοποιήσεις.
Ζητούμε την υποστήριξη των πρωτοετών φοιτητών. Θέλουμε να είμαστε σύμμαχοι σε αυτό τον αγώνα και όχι αντιμέτωποι.
Οι Σύλλογοί μας θα διοργανώσουν εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών την Παρασκευή 4/10/2013.
Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 3/10/2013 (Απόφαση ΓΣ 27/9/2013).
Διοργανώνουμε εκδήλωση συζήτηση μαζί με άλλα σωματεία και συνδικάτα μέσα στην εβδομάδα (Απόφαση ΓΣ 27/9/2013).
Είμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση με νέα προγραμματισμένη ΓΣ την Παρασκευή 4/10/2013 (Απόφαση ΓΣ 27/9/2013).

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΜΠΤΗ 26/09, 12.00GR ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ!!


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ. ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 26/9 ΣΤΙΣ 12.00 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΣΙΤΣΑ, 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ, ΤΗΛ.2107723931.
ΣΤΙΣ 10.00 ΠΜ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ & ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ::: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΤ 25/09/13 :::

Οι απολυμένοι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ άνοιξαν ξανά το τρίτο πρόγραμμα!!


Αύριο η Διεφθαρμένη Τηλεόραση έχει ανακοινώσει την έναρξη εκπομπής Ραδιοφωνικού Σταθμού. Σε απάντηση οι Απολυμένοι Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ, μετά από απαίτηση χιλιάδων ακροατών ανέβασαν ξανά στον αέρα το ιστορικό Τρίτο Πρόγραμμα. Καλή ακρόαση!!


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ::: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΤ 24/09/13 ::: ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ κ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ::: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΤ 18/09

Το καθημερινό απόσπασμα του ergazomenoiemp.tk από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης με τις ειδήσεις σχετικά με την Παιδεία.

Φωτογραφικό και Βίντεο Υλικό από τη Μεγάλη Συναυλία για την Παιδεία Αφιερωμένη στη Μνήμη του Παύλου Φύσσα...






Φωτογραφικό Υλικό από την Μεγάλη σημερινή μας πορεία στο Σύνταγμα!
















Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση Συγκλήτου και Γενική Συνέλευση ΣΕΙΔ 20/9/2013


Αγαπητοί συνάδελφοι,

η Σύγκλητος του ΕΜΠ ψήφισε την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος για δύο ημέρες (19 & 20 Σεπτεμβρίου). Η παρουσία όλων μας στο Ίδρυμα είναι απαραίτητη και αυτές τις ημέρες.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας εξακολουθεί και είναι ορισμένη για την Παρασκευή 20/9 στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα τελετών του κτιρίου διοίκησης.

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΕΜΠ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΑΥΡΙΟ. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...


Την αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη αποφάσισε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση.\

Περισσότερα σε λίγο

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ Ε.Μ.Π !


Κρίσιμη χαρακτηρίζεται από πολλούς η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος με θέμα τις διαθεσιμότητες,  καθώς πιθανή απόφαση αναστολής λειτουργίας του ιδρύματος θα αποτελέσει βαρόμετρο και θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στο χώρο της παιδείας.

Το blog των Αγωνιζόμενων Απεργών Εργαζομένων του Ε.Μ.Π (ergazomenoiemp.tk) θα βρίσκεται και μέσα στην Σύγκλητο, απ' όπου και θα σας μεταδώσει τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του αγώνα μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09, 12.00GR: ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ @ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΠΟΡΕΙΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

αύριο στις 12:00 η ώρα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου είναι η προσυγκέντρωση για την πορεία που θα ακολουθήσει. Να είμαστε όλοι εκεί!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

"ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09/2013, 20.00GR


Συνέλευση ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αύριο Πέμπτη 19/09/2013 το πρωί στις 10:00 στο αμφιθέατρο ΜΑΧ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής με θέμα κινητοποιήσεις του κλάδου των Μηχανικών στο Δημόσιο.

Όσοι είμαστε Μηχανικοί να είμαστε εκεί ώστε να συμβάλλουμε στην λήψη δυναμικών αποφάσεων και προς την κατεύθυνση της συμπαράστασης στον αγώνα μας.

Περιφρούρηση Πατησίων στη Συναυλία

Αγαπητοί συνάδελφοι,

όσοι έχουν δηλώσει περιφρούρηση αύριο για τη συναυλία στο συγκρότημα της Πατησίων θα πρέπει να παρουσιαστείτε στις 17:30.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Κοσμήτορα σχολής Μεταλλειολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει μεχρι σημερα σε σχέση με τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα του προσωπικού και λαμβάνοντας υπόψη ότι αύριο υπάρχει η σύνοδος των πρυτάνεων και μεθαύριο η συνεδρίαση της Συγκλητου του ΕΜΠ, δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να συγκάλεσω νέα ανοικτή ΓΣ της Σχολής. Θεωρώ οτι το πλαίσιο της προηγούμενης απόφασης της ανοικτής ΓΣ εξακολουθεί να ισχύει.

Με εκτίμηση

Ι.Πασπαλιαρης

Οι καθηγητές του ΕΜΠ συνεχίζουν την απεργία ως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή ΓΣ ΣΔΕΠ-ΕΜΠ αποφασίστηκε συνέχιση της απεργίας έως και την επόμενη Δευτέρα 23.09.13 και νέα έκτακτη ΓΣ για θέματα διαθεσιμότητας τη Δευτέρα 23.09.2013 και ώρα 12:00 στην Αιθ. Εκδηλώσεων Κτ. Διοίκησης.

Ανακοίνωση ΔΣ Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών καλεί όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα σε συναγερμό. Να αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις για να μην προχωρήσει παραπέρα η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να μην προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες/απολύσεις.

Το ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, λαμβάνοντας υπόψη και την έκκληση όσων συναδέλφων προσήλθαν για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για συμμετοχή του Συλλόγου μας στις κινητοποιήσεις:
Προκηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑ 18 και 19/9.
Προσκαλεί νέα γενική επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τη Δευτέρα 23/9 στις 11.00 στο ΑΑ **.***

Απαιτεί από τις πρυτανικές αρχές και τις συγκλήτους των ιδρυμάτων να απορρίψουν τις διαθεσιμότητες και να μην συμπράξουν με οποιαδήποτε ενέργεια τους στις διαθεσιμότητες-απολύσεις. Να έρθουν σε ρήξη με την κυβέρνηση και την πολιτική της.

·Συμμετέχει στο συντονισμό του αγώνα και σε κοινές δράσεις με
συλλόγους φοιτητών και άλλους συλλόγους εργαζομένων, στη βάση των συλλογικών τους αποφάσεων.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!!


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καλούμε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια σε συγκέντρωση που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ, ΟΑΕΔ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ. Το συλλαλητήριο ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κινηματικό ραντεβού όλης της αγωνιζόμενης κοινότητας, όλων των βαθμίδων.

Καλούμε την ίδια μέρα σε μεγάλο πανεκπαιδευτικό συντονισμό μετά τη λήξη της πορείας στο αμφιθέατρο ΜΑΧ, στο συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Η παρουσία ΟΛΩΝ σας τις κρίσιμες αυτές ώρες κρίνεται επιβεβλημένη!

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στην σχετική εκδήλωση στην σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/events/233941816758269/

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ!

Το καθημερινό απόσπασμα του ergazomenoiemp.tk από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων (14/09/2013) της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Παιδεία.

[LIVE]: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ε.Μ.Π ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!


Αντιπροσωπεία των Αγωνιζόμενων Εργαζομένων του Ε.Μ.Π βρίσκεται στην συναυλία των "Μικρών Διαδρομών" στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, απ' όπου και θα μαζέψει το πανό μας ενόψει του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου της Δευτέρας (16/09/2013, 12.00GR) στα Προπύλαια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Για τη συγκρότηση Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής της ΟΛΜΕ


Συγκροτήθηκε χθες (13/9) η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή υπό την αιγίδα της ΟΛΜΕ. Στην Επιτροπή συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ της Αττικής. Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις αγωνιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες της απεργίας. Η απεργιακή επιτροπή θα βρίσκεται σε καθημερινή διαρκή λειτουργία, για όσο διάστημα χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων για την επόμενη εβδομάδα.

Σάββατο & Κυριακή 14 και 15/9: Ενημερώσεις – Εκδηλώσεις τοπικά.

Δευτέρα 16/9: Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις
Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Μετά την πορεία συμμετέχουμε στη σύσκεψη των συνδικ. φορέων που βρίσκονται σε κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο (MAX).

Τρίτη 17/9: Καταλήψεις – διαμαρτυρίες στις Δ.Δ.Ε.
Μοτο-πορεία στο κέντρο της Αθήνας που ξεκινά στις 18.00 από την Πλατ. Κλαυθμώνος.

Τετάρτη 18/9: Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα, προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στα Προπύλαια στις 11 π.μ.
Στις 20.00 συναυλία για την Παιδεία στο Πολυτεχνείο

Πέμπτη 19/9: Με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, θα πραγματοποιηθούν οι ΓΣ των ΕΛΜΕ για τη συνέχιση – κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων

Παρασκευή 20/9: ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ για τη λήψη απόφασης.

Στη συνάντηση της Κεντρ. Απεργ. Επιτροπής, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν επίσης, τα παρακάτω:
- Ο τρόπος οργάνωσης των απεργιακών επιτροπών των ΕΛΜΕ και η καθημερινή παρουσία τους έξω από τα σχολεία.

- Να υπάρξει έκδοση απεργιακού φύλλου εφημερίδας

- Να συνδεθεί ο αγώνας μας με τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ

- Να γίνει προσπάθεια από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ για συλλογή ψηφισμάτων αλληλεγγύης από όλους τους κοινωνικούς φορείς.

- Να λειτουργήσει κεντρικό απεργιακό ταμείο

Τέλος,

- Συστάθηκε, με απόφαση του Δ.Σ., γραφείο τύπου από μέλη του ΚΕΜΕΤΕ

- Συστάθηκε επίσης, με πρωτοβουλία συναδέλφων, ομάδα για δημιουργία βίντεο, αφισών και άλλου ενημερωτικού και προπαγανδιστικού υλικού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ε.Κ.Π.Α

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ όχι απλώς δεν πήγαν διακοπές, αλλά συνέχισαν να εξαπολύουν με απίστευτη ωμότητα και σκληρότητα την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του 2013 25.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να οδηγηθούν στην απόλυση, μέσα από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, εκ των οποίων 1.750 είναι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μαζί με τα υπόλοιπα ΑΕΙ-ΤΕΙ, έχουμε ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα απεργία, με στόχο να σταματήσουμε την σκοπούμενη καταστροφή και απαξίωση της ζωής μας.

Εμείς οι φοιτητές, βλέποντας την ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση των σπουδών μας, την περαιτέρω επιχειρηματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την κατάργηση του όποιου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, αντιλαμβανόμαστε ότι οι απολύσεις αυτές θα βάλουν λουκέτο σε πολλά ιδρύματα της χώρας λόγω αδυναμίας λειτουργίας.

Είναι κοινή μας αντίληψη ότι αυτή η επίθεση μας χτυπάει εξίσου και εξίσου κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας. Δεν περιμένουμε από καμία Σύγκλητο, κανένα Υπουργείο και καμία συνδικαλιστική γραφειοκρατία να μας δώσει λύσεις. Είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια διάσπασης και υπονόμευσης του αγώνα μας. Γι αυτό ως εργαζόμενοι συνεχίζουμε την περιφρούρηση της απεργιακής μας κινητοποίησης και ως φοιτητές προχωράμε σε καταλήψεις και συμμετέχουμε ενεργά στην απεργιακή περιφρούρηση και σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις των εργαζομένων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητικών μας συλλόγων. Φοιτητές και εργαζόμενοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους καθηγητές της Β΄θμιας Εκπ/σης για τη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου που δεν θα μείνει όμως στα στενά πλαίσια των σχολών και των σχολείων. Θα συντονιστεί με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη συνολική ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.

Τη Δευτέρα 16/9/2013:

• Συνεχίζουμε την περιφρούρηση της απεργίας μας και την εκστρατεία ενημέρωσης στην Παν/πολη. Δίνουμε ραντεβού στις 06.30 π.μ. στην Πύλη της Ούλωφ Πάλμε.

• Συμμετέχουμε μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στις 12.00 (προσυγκέντρωση 11.30 π.μ. στα Προπύλαια) μαζί με την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής κ.α.

• Συμμετέχουμε στο συντονισμό με τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους κλάδους και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο Κάτω Πολυτεχνείο (Αμφ. ΜΑΧ) μετά τη λήξη του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου.

• Συμμετέχουμε μαζικά στις συνελεύσεις των συλλόγων μας παίρνοντας αποφάσεις κορύφωσης του αγώνα μας.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ 

οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τμ. Φαρμακευτικής, Τμ. Βιολογίας, Τμ. Φυσικής

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 4ΩΡΗ(!!!!) ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ * ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΤ 13/09/2013

VIDEO από τη σημερινή μας δράση στην Πατησίων

Οι καθηγητές των λυκείων και γυμνασίων σε πρώτο πρόσωπο. Θαραλλέο, αισιόδοξο και πολύ όμορφο βίντεο. Απεργώ γιατί...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΠ


Φίλε μαθητή, όλη η εκπαίδευση δέχεται επίθεση από την κυβέρνηση που 4 χρόνια τώρα έχει διαλύσει -με την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- κάθε είδους κοινωνική κατάκτηση (μειώσεις μισθών-συντάξεων, εκτόξευση ανεργίας, διάλυση υγείας, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου), προς όφελος των ντόπιων και ξένων οικονομικών ελίτ. Ενδεικτικά η επίθεση στην εκπαίδευση συνοψίζεται:

Στα σχολεία η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο λύκειο, που σημαίνει επί της ουσίας ότι σε όλες τις τάξεις του λυκείου θα υπάρχουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις. Στόχος τους, να πειθαρχηθούν οι μαθητές ώστε να «παγώσουν» οι μαθητικές αντιδράσεις και στο μέλλον να είναι «ήρεμοι και υπάκουοι» φοιτητές και εργαζόμενοι. Αυτό περνάει από τη διαρκή κατάσταση ανταγωνισμού και ανασφάλειας, μέσα από τις επαναλαμβανόμενες πανελλήνιες, που οδηγούν σε μηδενικό ελεύθερο χρόνο και αποκλειστικό δρομολόγιο το σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι. Φυσικά οι μεγάλοι κερδισμένοι απο το νέο λύκειο είναι τα φροντιστήρια αφού όπως πολύ καλά γνωρίζεις, περισσότερες εξετάσεις σημαίνει περισσότερα φροντιστήρια για περισσότερα χρόνια. Δηλαδή οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι μαθητές και οι οικογένειες τους, που θα αναγκάζονται να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αυτό εξυπητερεί προφανώς και την προσπάθεια του υπουργείου να «αναγκάσει» το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών να στραφεί στην διαρκώς υποβαθμιζόμενη τεχνική εκπαίδευση(ΕΠΑΛ) και τα διάφορα δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ. Παράλληλα, το νέο λύκειο θα δίνει περισσότερο βάρος στα μαθήματα επιλογής για τις πανελλήνιες, διαλύοντας κι άλλο την κριτική σκέψη. Έτσι προετοιμάζεται ο δρόμος για τα ειδικευμένα πτυχία των πανεπιστημίων και τους εξειδικευμένους, φτηνούς εργαζόμενους που θέλουν να δημιουργήσουν.

Παράλληλα, εντείνεται η επίθεση σε όλη την εκπαίδευση. Μπαίνουν σε διαθεσιμότητα-απολύονται-συνταξιοδοτούνται γύρω στους 16.000 καθηγητές γυμνάσιων-λυκείων και κλείνουν επιπλέον 500 σχολεία (έχουν ήδη κλείσει πάνω από 1500). Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες καθηγητές και το δημόσιο σχολείο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Επιπλέον τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) υποβαθμίζονται με: την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες και επομένως το «πέταγμα» 20000 μαθητών έξω από την τεχνική εκπαίδευση, την απόλυση 2500 εκπαιδευτικών και την εισαγωγή του θεσμού της μαθητείας (Δηλαδή εργασία χωρίς δικαιώματα και με μισθούς φιλοδωρήματα). Ταυτόχρονα στα Πανεπιστήμια απολύονται 1700 εργαζόμενοι και το 40% των καθηγητών. Για εμάς του φοιτητές η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη, δρομολογούνται μέχρι το Δεκέμβρη διαγραφές φοιτητών και σπάσιμο των ενιαίων πτυχίων με πολλές ροές στο κάθε γνωστικό αντικείμενο, στη λογική πειθάρχησης των φοιτητών και παραγωγής ειδικευμένων- φθηνών αποφοίτων. Σε επόμενο στάδιο η κυβέρνηση αναμένεται να ρίξει το κόστος σπουδών στους ίδιους τις φοιτητές, μέσω διδάκτρων και περικοπών στα βιβλία.

Το παρόν και το μέλλον της νεολαίας φαίνεται αυτή τη στιγμή σκοτεινό, η δολοφονία του Αλέξη το Δεκέμβρη του 2008 ήταν το πρώτο δείγμα για το που προορίζουν μια ολόκληρη γενιά: ανεργία, μετανάστευση, μιζέρια, ηττοπάθεια, ατομισμός ή αλλιώς δολοφονία των ονείρων μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια… Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με κοινό αγώνα και πανεκπαιδευτικό μέτωπο μαθητών-φοιτητών-εκπαιδευτικών γυμνασίων και λυκείων-εργαζομένων πανεπιστημίων που θα παρασύρει όλο το λαό σε αγώνα ανατροπής αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑΣ) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/9 ΣΤΙΣ 14:00
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΜΕ) ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 ΣΤΙΣ 12.00

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ομόφωνο ψήφισμα των Κοσμητόρων του ΑΠΘ για την επαπειλούμενη θέση σε διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού - 13/9/2013

Οι Κοσμήτορες όλων των Σχολών του Α.Π.Θ., προβληματισμένοι από την επιχειρούμενη απίσχνανση των ήδη ανεπαρκώς στελεχωμένων διοικητικών δομών του Ιδρύματος, εξαιτίας της επαπειλούμενης θέσης σε 
διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού του διοικητικού μας προσωπικού, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Το Α.Π.Θ., το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, προσφέρει, μέχρι σήμερα, ύψιστη ποιοτική εκπαίδευση σε 75.000 φοιτητές σε 41 Τμήματα, στηριζόμενο στις υπηρεσίες 2.100 Καθηγητών, 758 υπαλλήλων διοίκησης (μονίμων και ΙΔΑΧ) και 180 υποαμειβόμενων διοικητικών υπαλλήλων μέσω εργολαβιών. Οι αναλογίες που προκύπτουν διατηρούν μια εντελώς οριακή δυνατότητα λειτουργίας των Σχολών μας, η οποία θα εκλείψει και αυτή αν υλοποιηθούν οι σχεδιαζόμενες περικοπές του παραπάνω διοικητικού προσωπικού καθώς και της χρηματοδότησης του Ιδρύματος.

Οι Κοσμήτορες των ένδεκα Σχολών του Α.Π.Θ. απευθυνόμαστε με αγωνία στην ελληνική κοινωνία, τους φοιτητές μας και τους γονείς τους και υπογραμμίζουμε, κατά την ομόφωνη πεποίθησή μας, ότι με τις εξελίξεις αυτές θα τεθεί άμεσα σε σοβαρό κίνδυνο η λειτουργία του Πανεπιστημίου, η αρτιότητα των παρεχόμενων στις Σχολές μας σπουδών, και συνακόλουθα, η ακαδημαϊκή και επαγγελματική αξία των αντίστοιχων πτυχίων.

Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τις προθέσεις της και να αναγνωρίσει έμπρακτα ότι ο χώρος της Παιδείας δεν είναι δεκτικός πειραματισμών αυτής της μορφής, δεδομένου ότι ένα τέτοιο σφάλμα θα χρειαστεί γενιές ολόκληρες για να διορθωθεί.

Οι Κοσμήτορες

Θεολογικής Σχολής, Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος

Νομικής Σχολής, Καθηγητής Γεώργιος Δέλλιος

Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, Καθηγήτρια Ευγενία Πετρίδου

Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητής Μιλτιάδης Παπανικολάου

Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Σπυρίδων Παυλίδης

Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος

Σχολής Καλών Τεχνών, Καθηγητής Δημήτριος Ναζίρης

Παιδαγωγικής Σχολής, Καθηγήτρια Μελπομένη Τσιτουρίδου

Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Γεώργιος Καρακιουλάκης

Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Καθηγητής 
Δημήτριος Κωβαίος

Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Καθηγητής Σπυρίδων Κέλλης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


12 / 9 / 2013

Στο ξεκίνημα της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει σχέδιο «αναδιάρθρωσης» της τριτοβάθμιας εκπαίδευση που θα οδηγήσει στην απόλυση εκατοντάδες εργαζομένους, διοικητικούς υπαλλήλους των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τις συνήθεις διαδικασίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας: αιφνιδιασμός, προχειρότητα, εμπαιγμός, απουσία διαλόγου με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Όλα αυτά αποτελούν συνέχεια των πρόσφατων περικοπών στους προϋπολογισμούς, του «κουρέματος» των αποθεματικών των Ιδρυμάτων, της συρρίκνωσης της φοιτητικής μέριμνας, της μισθολογικής εξαθλίωση του προσωπικού με σκοπό την «αναδιάρθρωση» της Ανώτατης Εκπαίδευσης μέσω του κλεισίματος δεκάδων Τμημάτων Πανεπιστημίων-ΤΕΙ και της περικοπής των θέσεων των εισακτέων σε αυτά.

Το Υπουργείο λοιπόν καλεί τα Ιδρύματα να «αξιολογήσουν» τις διοικητικές δομές τους για να προσδιορίσουν τυχόν πλεονάζουσες ή ελλιπείς οργανικές θέσεις τη στιγμή που γνωρίζει καλά ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις στο χώρο αυτό και ενώ έχει ήδη προαποφασίσει ότι προκύπτουν περισσότερες από 1700 πλεονάζουσες θέσεις στον διοικητικό μηχανισμό των ΑΕΙ και ΤΕΙ που πρέπει να περικοπούν άμεσα κατά τις επιταγές της τρόικας. Μέσα από αυτή τη λογική η μνημονιακή πολιτική βάζει στο στόχαστρο το έμψυχο δυναμικό του με δεδομένο ότι εάν εφαρμοσθούν αυτές οι περικοπές προσωπικού οι διοικητικές λειτουργίες, οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές διαδικασίες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα υποστούν βαρύτατο πλήγμα. Συνάμα ανοίγει ο δρόμος για την δραστική πλέον συρρίκνωση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού τους, της κατάργησης τμημάτων και πανεπιστημίων και τελικά και των απολύσεων διδακτικού προσωπικού όταν παραστεί ανάγκη για νέες ανθρωποθυσίες.

Οι Σύλλογοι Μελών Δ.Ε.Π και Διοικητικών Υπαλλήλων του Παντείου Πανεπιστημίου στην κοινή σημερινή τους συνέλευση δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων του Παντείου για την διατήρηση της δουλειάς και της αξιοπρέπειας τους και όλων των άλλων τριτοβάθμιων ιδρυμάτων θεωρώντας αναφαίρετο το δικαίωμα της εργασίας για όλους και με το βλέμμα στο συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι στην οποία η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει την συνταγματική και ηθική υποχρέωση για παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε όλους τους νέους και νέες. Προς την κατεύθυνση αυτή όχι μόνο της διάσωσης των θέσεων εργασίας του διοικητικού προσωπικού αλλά και συνολικά της προάσπισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και των ιδρυμάτων της που απειλούνται πλέον σοβαρά, οι Σύλλογοι θα συμπαραταχθούν με όλους και όλες που αγωνίζονται σήμερα για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί σε κλείσιμο τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και τα παραδίδει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα; για ένα μέτωπο παιδείας που μαζί με τους δασκάλους / ες της πρωτοβάθμιας και τους καθηγητές / τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βάλει φραγμό στα μημονιακά σχέδια, θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των διδασκόντων και των διοικητικών υπαλλήλων και που δεν θα επιτρέψει τη θυσία μιας ολόκληρής γενιάς νέων στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων που υπαγορεύουν τις πολιτικές αυτές.

1. Η σημερινή κοινή συνέλευση καλεί τη Σύγκλητο του Παντείου να αναστείλει την λειτουργία του Ιδρύματος την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και πολλά άλλα Ιδρύματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου. Παράλληλα δηλώνει ότι θα σταθεί σύσσωμη εμπόδιο σε όλες αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και καλεί τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου να μην συνεργαστούν με το Υπουργείο για την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών που καταστρέφουν τα πανεπιστήμια.

2. Οι Σύλλογοι καλούν όλα τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινώντας από την Δευτέρα 16 / 9 και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία και τη φτωχοποίηση, ενάντια στις προσπάθειες διάλυσης όλων των βαθμίδων της δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τους δάσκάλους, τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών Δ.Ε.Π Παντείου Πανεπιστημίου
Για το Δ.Σ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Παντείου Πανεπιστημίου

Αύριο Σάββατο το πρωί 10-1 κάλεσμα του Απεργιακού Συντονιστικού προς τους Εργαζομένους στο Συγκρότημα Πατησίων για μοίρασμα φυλλαδίων στην πύλη Πατησίων


Το Απεργιακό Συντονιστικό της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π καλεί όσους περισσότερους αγωνιζόμενους εργαζομένους να παρευρεθούν αύριο Σάββατο το πρωί 10-1 στην πύλη Πατησίων του ιστορικού κτηρίου του συγκροτήματος Πατησίων, για περιφρούρηση και διαμοιρασμό υλικού και ενημέρωση των περαστικών, υπό τη λειτουργία της μικροφωνικής εγκατάστασης που θα μεταδίδει το απεργιακό πρόγραμμα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του Ε.Μ.Π.

Η Γ.Σ.Ε.Ε συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη !


Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 13/9/2013 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας, αποφάσισε:

1. Την πραγματοποίηση την Τετάρτη 18/9/2013 4ωρης στάσης εργασίας (11:00-15:00) και συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και αντιδρώντας απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων που «παράγουν» λουκέτα, δημιουργούν στρατιές ανέργων και εξαθλιώνουν την κοινωνία.

2. Να καλέσει όλες τις Ομοσπονδίες μέλη και τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή της να συνεδριάσουν άμεσα ώστε να σχεδιαστεί από κοινού η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

3. Να συγκληθεί μέχρι τέλους του μήνα σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις μορφές και την κλιμάκωση του αγώνα, σύμφωνα με τις προτάσεις των οργανώσεων μελών της ΓΣΕΕ. 
Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει τη μάχη για να ανατρέψει την ασκούμενη πολιτική και να βγει η χώρα από τα δεσμά των μνημονίων.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί για να μπει οριστικό τέλος στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία, στη λιτότητα, στον εκφοβισμό, στις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις διαθεσιμότητες, στη φοροεπιδρομή, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στα σχέδια διάλυσης της αμυντικής βιομηχανίας, στο ξεπούλημα και τον τεμαχισμό εταιριών κοινής ωφέλειας (νερό, ρεύμα, κλπ).
Ο αγώνας όλων των εργαζομένων είναι κοινός και η ενότητα είναι η δύναμή μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ομόφωνη ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Συνόδου των Πρυτάνεων μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

1. Η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ.  Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, έγινε σε καλό κλίμα. Καταρχήν είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε στον Υπουργό τα καλά νέα των διεθνών οίκων αξιολόγησης που κατατάσσουν  τα ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου. Παρά την οικονομική κρίση και τις μεγάλες ελλείψεις των ελληνικών ΑΕΙ σε προσωπικό και υποδομές, τα ελληνικά πανεπιστήμια εξακολουθούν να διακρίνονται συνεχώς χάρη στον πατριωτισμό  των  ανθρώπων  που εργάζονται σε αυτά.

2. Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να του εκθέσουμε τη μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια από την άποψη της στελέχωσής τους σε προσωπικό σε σχέση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια του κόσμου. Στην Ελλάδα η μέση αντιστοιχία είναι 3,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 ενεργούς φοιτητές, τη στιγμή κατά την οποία  η  διεθνής αναλογία είναι συντριmικά καλύτερη (από 10 έως 65 υπαλλήλους ανά 100 φοιτητές).

3. Με αυτά τα  δεδομένα εξηγήσαμε στον Υπουργό ότι ο αριθμός των 1.500 υποτιθέμενων πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων δεν έχει προκύψει από καμία αξιολόγηση, δεν  είναι αιτιολογημένος και επομένως δεν μπορεί να είναι αποδεκτός.

4. Υπογραμμίστηκε στον Υπουργό ότι τα πανεπιστήμια επιδιώκουν την  αξιολόγηση  των δομών τους και εξηγήσαμε ότι η διαδικασία αυτή απαιτεί δόκιμη μεθοδολογία, χρόνο  και πόρους. Τα πανεπιστήμια, πάντως, ανταποκρίνονται στην υποβολή  των  σχεδίων αξιολόγησης, όπως αυτά ζητήθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο και στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που ζητήθηκαν.

5. τέλος, είχαμε την ευκαιρία να δηλώσουμε στον Υπουργό ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων είναι πρόθυμες να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της υποστήριξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε προσωπικό και υποδομές, ενέργειες που θα συμβάλουν στην επίτευξη του εθνικού στόχου για επαναφορά της χώρας στο δρόμο της ανάmυξης και της ευημερίας.

6. Η προσπάθεια από πλευράς πανεπιστημίων συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Νεότερη ενημέρωση στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, την Τρίτη 17 Σεmεμβρίου, στο Λαύριο.




Ο Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων Πρύτανης ΑΠΘ, Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος

Κατεβάστε την απόφαση σε pdf εδώ.

ΣΕΙΔ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΓΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καλούμε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια σε συγκέντρωση που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ, ΟΑΕΔ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ.  Το συλλαλητήριο να γίνει κινηματικό ραντεβού όλης της αγωνιζόμενης κοινότητας, όλων των βαθμίδων. Καλούμε την ίδια μέρα σε μεγάλο πανεκπαιδευτικό συντονισμό μετά τη λήξη της πορείας στο ΜΑΧ.

Η προγραμματισμένη συνέλευση του σωματείου μας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 10:00 στην αίθουσα Τελετών.

::: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ::: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΤ 12/09/2013

Απόσπασμα σχετικά με τις εξελίξεις στην παιδεία ::: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΤ 11/09/2013

Ακούστε (και δείτε) το απεργιακό πρόγραμμα του διαδικτυακού ραδιοσταθμού της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π.

... κάντε κλίκ εδώ

Οι Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι του ΕΜΠ στη μεγάλη συναυλία της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο. Αλληλεγγύη στην πράξη!

Το ΕΜΠ προειδοποιεί την Κυβέρνηση:«Κλείνει» εντελώς το Ίδρυμα εάν απομακρυνθεί έστω κι ένας υπάλληλος

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση απέστειλε με σημερινή ανακοίνωση η Ανοικτή Σύγκλητος του Ε.Μ.Π.ότι:
Α. Εάν εφαρμοστεί οποιαδήποτε απομάκρυνση έστω και ενός υπαλλήλου, όπως έχει επισημανθεί και σε προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου, το Ε.Μ.Π. δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, γεγονός που δε μπορούν να δεχτούν ούτε οι Πρυτανικές Αρχές, ούτε η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, ότι «κλείνει» εντελώς το Ίδρυμα.
Β. Οοποιαδήποτε προσπάθεια μετάδοσης αρνητικών εντυπώσεων και σχηματισμού απαξιωτικών μηνυμάτων σε βάρος του Ε.Μ.Π. μπορεί να βλάψει το διεθνές κύρος και την αναγνώριση του Ε.Μ.Π. ως ενός εκ των δέκα καλύτερων ανώτατων εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ευρώπης. Βλάπτει τη χώρα!
Γ. Η πολιτική του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ έχει οδηγήσει το Ε.Μ.Π. στην πράξη σε αναστολή λειτουργίας.
Η Ανοικτή Σύγκλητος του Ε.Μ.Π., διαπιστώνει ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων των φορέων της Πολυτεχνειακής Κοινότητας για την σοβαρότητα του προβλήματος και το αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει με κάθε εφαρμογή πολιτικών διαθεσιμότητας των εργαζομένων. Πολιτικών που εκτός του ότι παραβιάζουν κατάφορα τη συνταγματική επιταγή της αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων, αναλαμβάνουν χωρίς καμία λογική τεκμηρίωση και την ευθύνη καταστροφής ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας στον αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξής της, αυτόν του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
 Τέλος καλεί την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να προασπίσει το μέλλον του Πολυτεχνείου και  τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να λάβει σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις αντίθεσης στα μέτρα διάλυσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Ε.Μ.Π. 12.9.2013

Η Ανοικτή Σύγκλητος του Ε.Μ.Π., σήμερα στις 12.9.2013, διαπιστώνει ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων των φορέων της Πολυτεχνειακής Κοινότητας για την σοβαρότητα του προβλήματος και το αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει με κάθε εφαρμογή πολιτικών διαθεσιμότητας των εργαζομένων. Πολιτικών που εκτός του ότι παραβιάζουν κατάφωρα τη συνταγματική επιταγή της αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων, αναλαμβάνουν χωρίς καμία λογική τεκμηρίωση και την ευθύνη καταστροφής ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας στον αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξής της, αυτόν του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
Διαπιστώνει επίσης ότι η πολιτική του Υπουργείου για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ έχει οδηγήσει το Ε.Μ.Π. στην πράξη σε αναστολή λειτουργίας.
Επισημαίνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια μετάδοσης αρνητικών εντυπώσεων και σχηματισμού απαξιωτικών μηνυμάτων σε βάρος του Ε.Μ.Π. μπορεί να βλάψει το διεθνές κύρος και την αναγνώριση του Ε.Μ.Π. ως ενός εκ των δέκα καλύτερων ανώτατων εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ευρώπης. Βλάπτει τη χώρα!
Με βάση τα παραπάνω, η Ανοιχτή Σύγκλητος αποφασίζει τη συνέχιση του αγώνα για κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας, ώστε να παραμείνει ανοικτό το Ελληνικό
Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Δηλώνει ότι εάν εφαρμοστεί οποιαδήποτε απομάκρυνση έστω και ενός υπαλλήλου, όπως έχει επισημανθεί και σε προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου, το Ε.Μ.Π. δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, γεγονός που δε μπορούν να δεχτούν ούτε οι Πρυτανικές Αρχές,
ούτε η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, ότι «κλείνει» εντελώς το Ίδρυμα.
Καλεί την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να προασπίσει το μέλλον του Πολυτεχνείου.
Καλεί τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να λάβει σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις αντίθεσης στα μέτρα διάλυσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ 12/09/2013

Η Σύγκλητος σε έκτακτη συνεδρίασή της επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την αντίθεσή της στην επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος. Θεωρεί, ότι η έκθεση αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών, όσο και το σχέδιο νέου οργανογράμματος, τα οποία υπέβαλε προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. αποδεικνύουν ότι:

i) Το διοικητικό προσωπικό και οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου απέδωσαν εργασία υψηλής ποιότητας, γεγονός που έχει συμβάλει στη διεθνή αναγνώριση του Ιδρύματος όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατοι διεθνείς δείκτες κατάταξης των πανεπιστημίων.

ii) Οι διοικητικές υπηρεσίες έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες τα τελευταία χρόνια, λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων του Προσωπικού, φαινόμενο που επηρεάζει καταλυτικά τη συνέχιση της ακαδημαϊκής πορείας, τη διατήρηση της αριστείας και την επάρκεια της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος.

iii) Όλοι ανεξαιρέτως οι διοικητικοί υπάλληλοι όλων των κατηγοριών είναι απαραίτητοι στο διαμορφωμένο σχέδιο νέου οργανογράμματος, στο οποίο είναι εμφανείς και επισημαίνονται οι ελλείψεις διοικητικού προσωπικού.

Καλούμε το Υ.ΠΑΙ.Θ. σεβόμενο το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου να συνεκτιμήσει τα έγγραφα που υποβλήθηκαν από την Πρυτανεία του Ιδρύματος και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα συντείνει στην απομάκρυνση διοικητικού προσωπικού από το Πανεπιστήμιό μας.
Σε περίπτωση που το Υ.ΠΑΙ.Θ. παραβιάσει την αυτοτέλεια του

Ιδρύματος και προβεί σε διαδικασία διαθεσιμότητας του Προσωπικού, η Σύγκλητος δηλώνει την πρόθεσή της να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, προκειμένου να προστατέψει την ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του Πανεπιστημίου, όσο και το δικαίωμα εργασίας των υπαλλήλων του.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης καλεί όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τις Τοπικές Αρχές, τους Βουλευτές της Κρήτης σε εκδήλωση ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα και τις επιπτώσεις που θα έχει σε αυτό η οποιαδήποτε συρρίκνωση του Προσωπικού του. Η εκδήλωση αυτή θα διεξαχθεί παράλληλα στις δύο πανεπιστημιουπόλεις Ρεθύμνου και Ηρακλείου την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Προσωπικό, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Αντιπρύτανης και οι Αναπληρωτές Πρύτανη, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, κατέθεσαν στο σώμα την απόφασή τους να απέχουν από την άσκηση των διοικητικών τους καθηκόντων –την Παρασκευή 13 και Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου- με την παράλληλη απόδοση των αναλογούντων σε αυτά εξόδων παράστασης. Οι Κοσμήτορες των Σχολών και oi Πρόεδροι των Ακαδημαϊκών Τμημάτων αποφάσισαν επίσης την αποχή από τα διοικητικά τους καθήκοντα με αντίστοιχη απόδοση των εξόδων παράστασης. 

Δεδομένου δε του γεγονότος ότι η άσκηση των καθηκόντων τους συνδέεται άρρηκτα με τη διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος, ενημερώνουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας ότι οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος, δεν θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια της αποχής αυτής.

[ΣΕΙΔ] Απόφαση σημερινής (Τετάρτης 11/9) ΓΣ του Συλλόγου μας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

δείτε την απόφαση της σημερινής (11/9) ΓΣ του Συλλόγου μας:


Για τον ΣΕΙΔ

Κρίσιμη η αυριανή ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου με θέμα τις διαθεσιμότητες!

Σε λίγες ώρες (12/09/2013, 10.00GR) συνεδριάζει (ανοιχτά για το κοινό) στην αίθουσα τελετών η Σύγκλητος του Ιδρύματος. Η συνεδρίαση αυτή θα είναι πολύ σημαντική για το μέλλον του αγώνα μας, και η παρουσία όλων μας κρίνεται επιβεβλημένη. Να μη λείψει κανείς!

Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη μεγαλειώδη συναυλία της ΕΡΤ!!


Σε μια πρωτόγνωρη συναυλία που θύμισε κάτι από τις πρώτες μέρες του πραξικοπηματικού κλεισίματος της ΕΡΤ από την κυβέρνηση στις 11/06/2013, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι και στο προσωπικό κάλεσμα που τους είχε κάνει ο Τεχνικός Διευθυντής Νίκος Μιχαλίτσης στην Παμπολυτεχνειακή Συνάντηση έδωσαν μαζικά δυναμικό παρών, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη στην πράξη.

Περισσότερο φωτογραφικό και video υλικό σύντομα...

::: Μεγαλειώδης Πορεία 10/09/2013 ::: Απόσπασμα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Απόφαση Ανοικτής Γενικής Συνέλευσης Σχολής Μ.Μ.Μ.

Με απόφαση της Ανοικτής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Μηχ. Μεταλλείων - Μεταλλουργών (συνεδρίαση 11-9-2013) αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική, διοικητική και ερευνητική δραστηριότητα της Σχολής έως και 16/9/2013. Επανεξέταση της κατάστασης με νέα Γ.Σ. της Σχολής.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσκληση σε Ανοιχτή Σύγκλητο την Πέμπτη 12/09/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

δείτε εδώ την πρόσκληση σε ανοιχτή σύγκλητο την Πέμπτη 12/9/2013 στις 10:00 στην Αίθουσα Τελετών. Να είμαστε όλοι εκεί!

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Συμβουλίου του Ιδρύματος σχετικά με τα θέματα κινητικότητας

Δείτε την ανακοίνωση του Συμβουλίου του Ιδρύματος σχετικά με τα θέματα διαθεσιμότητας εδώ.

Απόφαση Γ.Σ ΣΔΕΠ ΕΜΠ της 9/9/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

δείτε εδώ την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΣΔΕΠ ΕΜΠ που πραγματοποιήθηκε στις 9/9/2013.

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση 11/9/2013

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου ΙΔΑΧ και Συμβασιούχοι, σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11:30, στην Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Πορεία προς ΥΔΜΕΔ στις 10/9

Αγαπητοί συνάδελφοι,

αύριο στις 11:00 υπάρχει προσυγκέντρωση στα προπύλαια και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης . Να είμαστε όλοι εκεί!

Πρόσκληση Έκτακτης Γ.Σ. της Σχολής Μ.Μ.-Μ. για τη Διαθεσιμότητα Δ.Π. στις 11-09-2013

Πρόσκληση την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 στο αμφιθέατρο 01 των κτιρίων Μεταλλειολόγων Ζωγράφου, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, με θέμα:

Διαθεσιμότητα – Κινητικότητα του Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος

Κατεβάστε την επίσημη ανακοίνωση του Κοσμήτορα καθ. Ι. Πασπαλιάρη σε ηλεκτρονική μορφή PDF.

http://www.metal.ntua.gr/uploads/4670/GS_11092013.pdf

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

[ΣΕΙΔ] Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση 5/9/2013

Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση 5/9/2013

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου ΙΔΑΧ και Συμβασιούχοι, σε Έκτακτη
Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9:00, στην
Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη
Ζωγράφου με μοναδικό θέμα: Συντονισμός Κινητοποιήσεων

Για τον ΣΕΙΔ

Μήνυμα προς την Πολυτεχνειακή κοινότητα εκ μέρους του ΣΕΙΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού και Εργαζομένων ΙΔΑΧ & ΙΔΟΧ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (03/09/2013) προχωρούν σε κλείσιμο των πυλών από 05/09 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και στο Συγκρότημα της Πατησίων και με νέες Γενικές Συνελεύσεις θα αποφασίσουντην συνέχεια του αγώνα.

Συνάδελφοι όλοι μαζίνα περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις.

Εργαζόμενοι και Φοιτητές δίνουν δυναμικό παρόν ενάντια στο κλείσιμο των Πανεπιστημίων που σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσκληση ΣΕΙΔ σε Γενική Συνέλευση 3/9

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Ι∆ΑΧ και Συμβασιούχοι, σε Έκτακτη Γενική
Συνέλευση, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, στις 11:00, στην Αίθουσα
Τελετών του Κτηρίου ∆ιοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με
μοναδικό θέμα:

1. ∆ιαθεσιμότητες και απολύσεις στο ∆ημόσιο.

Για τον ΣΕΙΔ