Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητεί ακόμα και η... ΠΑΣΠ !

Για το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια
Παραίτηση Αρβανιτόπουλου ζητεί η ΠΑΣΠ

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ζητεί με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται σε συνδικαλιστής παλαιάς κοπής στην κόντρα του υπουργείου με τα πανεπιστήμια.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΠ αναφέρεται: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζητάμε, χωρίς περιττά λόγια, την παραίτηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

» Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται σαν συνδικαλιστής παλαιάς κοπής, και να χρησιμοποιεί τον εφιάλτη του κάθε εργαζομένου ως όπλο, σε μία άνανδρη διαπραγμάτευση που κρατά ομήρους χιλιάδες φοιτητές, τις οικογένειες τους, καθώς και το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Το χρονικό είναι γνωστό σε όλους. Συνειδητά, ο υπουργός και ορισμένοι που θέλουν να χαρακτηρίζονται μεταρρυθμιστές, ταυτίζουν την λέξη μεταρρύθμιση με την απόλυση και καταλήγουν χειρότεροι των ανεύθυνων λαϊκιστών της αναχρονιστικής αριστεράς.

» Αναγνωρίζουμε δε πως, με μεγάλες προσπάθειες, ο πάλαι ποτέ κραταιός κομματισμός επιδιώκει να διχάσει τους διοικητικούς υπαλλήλους μέσω κοινοβουλευτικών (είτε όχι) πολιτικών δυνάμεων. Δεν παύει όμως η κύρια ευθύνη να βαραίνει τον υπουργό Παιδείας, που ποτέ δεν έβαλε σε προτεραιότητα τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα, παρά μόνο τις εξ άνωθεν απαιτήσεις.

» Προτείναμε προ εβδομάδων να αρθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας (που μεταξύ άλλων θα αποφέρει απολύσεις) και να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Τότε θα μπορούσε ομαλώς να εκκινήσει εκ νέου ο διάλογος με καθολική συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων ομάδων για την ομαλότερη λειτουργία ΟΛΩΝ των υπηρεσιών των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

» Αντί αυτού οι ιθύνοντες του υπουργείου θέλησαν να μπουν σε διάλογο με τις αρμόδιες πρυτανικές αρχές για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό πάνελ, καθώς τα ιδρύματα παρέμεναν κλειστά επί έντεκα εβδομάδες.

» Σαν να μην έφτανε αυτό την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων αγωνιούν για το μέλλον τους, καθώς χιλιάδες φοιτητές αναμένουν εξελίξεις για το τι μέλλει γενέσθαι (σχετικά την εγγραφή τους, με το εξάμηνο τους), ο υπουργός επέλεξε να αντικαταστήσει τα δύο μέλη του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου από δύο υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας κι όχι από αναπληρωματικά μέλη, όπως έννομα ορίζεται, προτού σταλούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στο ΑΣΕΠ, για να ξεκινήσει η διαθεσιμότητα. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο, αφού παραποιήθηκαν στοιχεία και δεν τηρήθηκαν καν οι νόμιμες διαδικασίες. Θέλετε μικρότερο κράτος ή μήπως πλήρως ελεγχόμενο;

» Αποτέλεσμα, η εκ νέου απόφαση των διοικητικών για τρεις νέες εικοσιτετράωρες απεργίες έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου. Επιμένετε κ. Υπουργέ να υποστηρίζετε πως το εξάμηνο δεν χάνεται;».

πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231277095

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΤ 28/11/2013 - ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

  • Διακοπή Διαλόγου με τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε ο Αρβανιτόπουλος.
  • Απουσία εγγυήσεων στα λεγόμενα Αρβανιτόπουλου διαπιστώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι που προχωρούν σε συνέχιση της απεργίας.
  • Αντιδράσεις και από μέλη της συμπολίτευσης (Εύη Χριστοφιλοπούλου) στις δηλώσεις Αρβανιτόπουλου ότι δήθεν δεν θα απολυθεί κανείς.
  • Οι πρυτανικές αρχές συμμετέχουν στο διάλογο με στόχο να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Ενδιαφέρονται όμως πρωτίστως για τη διασφάλιση της λειτουργίας των ιδρυμάτων.
  • Συγκεκριμένα ακόμη και αν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις Αρβανιτόπουλου σε κάποιους μήνες από τώρα, τα ιδρύματα γι' αυτό το διάστημα θα πρέπει να λειτουργήσουν αφενός το Καποδιστριακό με 300 αμιγώς διοικητικούς υπαλλήλους για 70.000 φοιτητές, και το Μετσόβιο με 200 για 18.000 ενεργούς φοιτητές.
  • Το λειτουργικό αδιέξοδο διαπίστωσαν στην πράξη οι φοιτητές και οι καθηγητές των σχολών του Πολυτεχνείου που λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες. Ακόμη και για να κάνουν μαθήματα, έργο που χρειάζεται τη μικρότερη δυνατή διοικητική υποστήριξη.

Το ΕΛΕΥΘΕΡΟ Δελτίο Ειδήσεων των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ Εργαζομένων της ΕΡΤ 28-11-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: Ενημέρωση και Αλλαγή ώρας ΓΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΓΣ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, καλούνται όλοι να παραβρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση των Συλλόγων μας, την Κυριακή 1/12/2013 και ώρα 15:00 στην αίθουσα τελετών της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τα μέλη της αντιπροσωπείας, καθώς και τα παρευρεθέντα μέλη ΔΕΠ, για τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα απαντηθούν διευκρινιστικές ερωτήσεις των συναδέλφων. Η παρουσία ΟΛΩΝ των συναδέλφων κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Τη Δευτέρα, η ΓΣ των Συλλόγων, λόγω της αναμενόμενης μεγάλης διάρκειάς της, μετατίθεται για τις 9:00 το πρωί, στον ίδιο χώρο. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ!!!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης ΕΚΠΑ της 28ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της 28-11-2013 του ΕΚΠΑ

Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, στη διαθεσιμότητα και στη θέση συναδέλφων σε αργία, με τους ίδιους όρους, όπως κάνουμε εδώ και 12 εβδομάδες.

Γνωρίζοντας ότι ο απεργιακός μας αγώνας είναι αυτός που έφερε το υπουργείο Παιδείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων:

Α. Δεν αποδεχόμαστε καμία διαπραγμάτευση με δεδομένη την απόλυση συναδέλφων μας

Β. Με προϋπόθεση την αναστολή της ΚΥΑ και όλων των πράξεων που απορρέουν από αυτή, προχωράμε σε διάλογο με το ΥΠΑΙΘ, συστήνοντας 12μελές κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους όλων των πληττόμενων κατηγοριών των συναδέλφων ως εξής:

- ένα (1) μέλος από κάθε παράταξη του Δ.Σ.

- ένας (1) αντιπρόσωπος από κάθε πληττόμενη κατηγορία εργαζομένων συναδέλφων (καταργημένοι φύλακες και προσωπικό ΔΕ Η/Υ, μη απογραφέντες, απογραφέντες, εκπρόσωπος από τον Σύλλογο ΣΕΕΠΠΑ, συμβασιούχοι)

- δύο (2) μέλη της απεργιακής επιτροπής.

Η Επιτροπή αυτή:

- Δε θα έχει καμιά αρμοδιότητα να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση.

- Θα μεταφέρει όλες τις πλευρές της συζήτησης στη Γ.Σ.

- Η Γ.Σ. αποφασίζει για τις επιμέρους προτάσεις του υπουργού και όχι για οποιαδήποτε πακέτο προτάσεων που τυχόν οδηγεί κάποια από τις επιμέρους κατηγορίες εργαζομένων σε λύσεις που δεν τη διασφαλίζουν, υπέρ άλλων κατηγοριών.

Για τους λόγους αυτούς, αποφασίζουμε την προκήρυξη:

 Μιας 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 29/11/2013 με αίτημα να αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων.

Μιας 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 02/12/2013 με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για την μη απογραφή.

 Μιας 24ωρης απεργίας για την Τρίτη 03/12/2013 με αίτημα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν από αυτή και εισηγούμεθα στην ΟΔΠΤΕ να προκηρύξει απεργία για τις ίδιες ημερομηνίες.

Επόμενη Γ.Σ Τρίτη 3/12, 11:00, εκτός εάν οι εξελίξεις επιτάσσουν αυτή να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.

Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην εκδοθούν οι ατομικές διαπιστωτικές πράξεις. Επιμέρους αιτήματα συναδέλφων επιλύονται σε συνεργασία με το προσωπικό της.

Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον 1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:

- Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ) και για την καταβολή των δεδουλευμένων στο προσωπικό της καθαριότητας.

- Έως τρεις συνάδελφοι από τον ΕΛΚΕ για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων συναδέλφων.

- Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.

-  Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.

- Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ. ΛΕΙ. ΔΙ.

Καλούμε τους Συλλόγους όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικών υπαλλήλων των λοιπών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να αποφασίσουν κι αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια περίοδο.

Επισημαίνουμε ότι το Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης, καθώς η λειτουργία του είναι αδύνατη με την εφαρμοζόμενη ΚΥΑ. Για το λόγο αυτό, βασικό αίτημα του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού είναι η απόσυρση της ΚΥΑ.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Εύη Ταμπάκη                 Σέργιος Σαλονικίδης              Ντίνα Σπυροπούλου



ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ της 29-11-2013

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού οφείλει να προστατεύσει όλους τους εργαζόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβαίνουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με το ΥΠΑΙΘ, εάν δεν αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις των μη απογραφέντων συναδέλφων, καθώς και η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβει μέσω ειδικής νομοθετικής ρύθμισης τους μη απογραφέντες στις λίστες της διαθεσιμότητας, είτε με μηδενική μοριοδότηση, είτε με μειωμένη μοριοδότηση, ως ένδειξη τιμωρίας για τη μη απογραφή.

Δεν αποδεχόμαστε την ποινικοποίηση του αγώνα.

ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 29/11 και ώρα 12.00 συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση των συναδέλφων στην υγεία (διοικητικών, νοσηλευτών και ιατρών). Συμπορευόμαστε μαζί τους από την Πλ. Κλαυθμώνος έως τη Βουλή.

Την Παρασκευή 29/11 και ώρα 6.00 μ.μ. πραγματοποιούμε στα Προπύλαια (Κεντρικό Κτήριο) Σύσκεψη Συντονισμού εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΕΜΠ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12/2013



Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΣΔΕΠ-ΕΜΠ αποφάσισε Ομόφωνα σήμερα την προκήρυξη Εκτακτης ΓΣ τη Δευτέρα 02.12.2013 και ώρα 12:00 μεσημέρι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κτ. Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου με Θέμα:

Διαθεσιμότητα Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΜΠ.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία της ΓΣ έως και 13:00, συγκαλείται έκτακτο ΔΣ του ΣΔΕΠ-ΕΜΠ στον ίδιο χώρο την ίδια ώρα και με το ίδιο θέμα. Το ΔΣ -εφόσον συνεδριάσει λόγω ελλείψεως απαρτίας της ΓΣ- θα είναι ανοικτό με δικαίωμα λόγου σε όλους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ε.Π.Χίνης 

Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. Δαμίγος

Δελτίο Τύπου - Απεργιακή Επιτροπή ΕΚΠΑ 28/11/2013


Δελτίο τύπου

Γνωρίζοντας ότι ο απεργιακός μας αγώνας είναι αυτός που έφερε το υπουργείο Παιδείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, σήμερα, 28/11, αποφάσισε τη συνέχιση του απεργιακού μας αγώνα με τρεις 24ωρες απεργίες την Παρασκευή, 29/11, τη Δευτέρα, 2/12 και Τρίτη, 3/12.

Αίτημά μας παραμένει η αναστολή της ΚΥΑ.

Δεν αποδεχόμαστε καμιά διαπραγμάτευση με δεδομένη την απόλυση συναδέλφων μας.

Σε διάλογο πάμε μόνο με εκπροσώπους από όλες τις πληττόμενες κατηγορίες, διαθέσιμους λόγω κατάργησης κλάδου και κατόπιν μοριοδότησης, μη απογραφέντες, αλλά και όλους τους άλλους συναδέλφους μας που υφίστανται την πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου του υπουργείου.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΕ ΕΜΠ και ΕΚΠΑ!

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 24άωρη απεργία αύριο Παρασκευή, και τη συμμετοχή στην 48άωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία για Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν πριν από λίγο οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων.

Νέα Γενική Συνέλευση που θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις μας έχει οριστεί για την Δευτέρα 02/12/2013 και ώρα 10.00GR.


Στο ΕΚΠΑ πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσία ήταν πρωτοφανής, με περίπου 1.000 συναδέλφους να δίνουν το παρών στην κρίσιμη αυτή Γενική Συνέλευση... Μάλιστα επειδή η απόφαση των συναδέλφων του ΕΜΠ προηγήθηκε χρονικά, συνάδελφοι μετέβησαν για να παρέμβουν και να ενημερώσουν τη συνέλευση του ΕΚΠΑ για το αποτέλεσμα αυτό, προτρέποντάς τους να ακολουθήσουν κοινή γραμμή, πράγμα που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα.

Ο συνάδελφος Βασίλης Μπαγρής μίλησε αμέσως μετά στην κάμερα του newsit.gr έξω από το ΕΚΠΑ...



Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η κατάληψη των Φοιτητικών Συλλόγων σε 5 από τις 9 σχολές του Ε.Μ.Π. μέχρι την Τρίτη, ημέρα που θα γίνουν νέες Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Ρεμπέτικο γλέντι στις 29/11/2013

Αύριο Παρασκευή 29/11, στις 20.00 στο Κάτω Πολυτεχνείο (αίθουσα Τ10) θα γίνει ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΜΙΚΗΣ για την οικονομική ενίσχυση των απεργών διοικητικών υπαλλήλων.


Το ΕΛΕΥΘΕΡΟ Δελτίο Ειδήσεων των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ Εργαζομένων της ΕΡΤ 26-11-2013

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !


Σε συνέχεια της απόφασης της ΓΣ της Τρίτης (26/11/2013), αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα ΓΣ των Συλλόγων Εργαζόμενων Διοικητικού Προσωπικού και Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Ε.Μ.Π., στις 10:00 στην αίθουσα Τελετών του κτιρίου Διοίκησης, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, για την επαναξιολόγηση της κατάστασης.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ . . .

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ !

Εκδήλωση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1421343461430384/

Το ΕΛΕΥΘΕΡΟ Δελτίο Ειδήσεων των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ Εργαζομένων της ΕΡΤ 25-11-2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΜΠ

Συνεδρίασαν σήμερα οι ΓΣ των Φοιτητικών Συλλόγων 8 εκ των 9 σχολών του ΕΜΠ. Από τις 8 οι 5 συνεχίζουν με καταλήψεις, ενώ 3 ψήφισαν υπέρ του ανοίγματος, ενώ η 9η σχολή (Πολιτικών Μηχανικών) έχει ορίσει ΓΣ για αύριο Τετάρτη στις 12.30.

Αναλυτικά:

ΦΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ - ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ - κατάληψη μέχρι 3/12

ΑΧΜΜΕΤ 72
ΠΛΑΙΣΙΟ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ" 23
ΜΑΣ 5
ΔΑΠ 3
ΠΑΣΠ 1

ΦΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - κατάληψη μέχρι 3/12

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ 139
ΜΑΣ 15
Ανεξάρτητο πλαίσιο (Ν.Χ.Τ.Α.Σ.) 95
Λευκό 13
_____
Σύνολο 262

ΦΣ ΣΕΜΦΕ - κατάληψη μέχρι 3/12

ΑΝΑΡΠΑ/ΡΑΦ-ΕΑΑΚ: 102
Επιτροπή Αγώνα: 57
ΔΑΠ: 14
Ανεξάρτητο Πλαίσιο: 88
Λευκά: 6

Φ.Σ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ανοιχτή σχολή

εαακ αρεν 152
ανεξαρτητο 172

ΦΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ανοιχτή σχολή

ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-Γεωργιάδης : 298
ΜΑΣ : 43
ΑΝΑΦΗ-Ασυμε3 : 285
Λευκά : 24
Σύνολο : 650

ΦΣ ΝΑΥΠΗΓΩΝ - ανοιχτή σχολή

ΑΝΤΑΡΣΙΑ/ΕΑΑΚ-ΑΡ.ΕΝ. 82
ΔΑΠ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ 109

Φ.Σ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ - κατάληψη μέχρι 3/12

56
44

Φ.Σ. ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - κατάληψη μέχρι 3/12

156
74

Φ.Σ. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - Η ΓΣ δεν συμπλήρωσε απαρτία.



Απόφαση Γενικής Συνέλευσης ΦΣ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών [26/11]


Στη σημερινή  γενική συνέλευση του συλλόγου αποφασίστηκε: 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

-Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις. Οποιοσδήποτε εκπρόσωπος μιλάει εξ ονόματος της Γενικής Συνέλευσης να δεσμεύεται από την πιο πρόσφατη απόφασή της και να λογοδοτεί σε αυτήν.
Κάθε συντονισμός να γίνεται στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.

-Κατάληψη της σχολής από την Τρίτη 26/11 μέχρι Τρίτη 3/12 με νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την ίδια μέρα, στις 15:00, στο ΤΜΑΧ.

-Συμμετοχή του Συλλόγου στο πανελλαδικό διήμερο δράσεων την Τετάρτη και την Πέμπτη και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 28/11 στις 12:30 στα Προπύλαια.

-Συμμετοχή του Συλλόγου στην κοινή πορεία με τους διοικητικούς και τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους την Παρασκευή 29/11, στις 12:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

-Συμμετοχή του Συλλόγου στην αντιφασιστική συγκέντρωση, το Σάββατο 30/11, στις 16:00 στα Προπύλαια.

-Περιφρούρηση του Ιδρύματος σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΜΠ, συμμετοχή του Συλλόγου στις συνελεύσεις και τις δράσεις που θα καλούνται από κοινού.

-Συμμετέχουμε στην Παμπολυτεχνειακή Συνέλευση, εφόσον αυτή καλεστεί.

-Συμμετέχουμε στο συντονισμό με σωματεία, συλλόγους φοιτητών και εργαζομένων.

-Συμμετέχουμε στο απεργιακό συντονιστικό της Σχολής από κοινού με εργαζόμενους.

-Δωρεάν σίτιση στη Λέσχη τις μέρες της κατάληψης για όλα τα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου (και τους πρωτοετείς φοιτητές) και τους διοικητικούς υπαλλήλους της Σχολής.

Τα αποτελέσματα:
ΠΛΑΙΣΙΟ
_____
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ: 139
ΜΑΣ: 15
Ανεξάρτητο πλαίσιο (Ν.Χ.Τ.Α.Σ.): 95
Λευκό: 13
_____
Σύνολο: 262

πηγή

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΣ ΣΕΜΦΕ 26/11


ΑΝΑΡΠΑ/ΡΑΦ-ΕΑΑΚ: 102
Επιτροπή Αγώνα: 57
ΔΑΠ: 14
Ανεξάρτητο Πλαίσιο: 88
Λευκά: 6

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:

-Κατάληψη της σχολής από την Τετάρτη 27/11 εώς και την Τρίτη 3/12.

-Ο φοιτητικός σύλλογος θα καθορίσει τη λειτουργία της σχολής μαζί με τους εργαζόμενους.

Καμία σκέψη για φαστ τρακ εξετστική ή για εκβιαστική απώλεια του εξαμήνου.

Πτυχιακές εξεταστικές για τους επί πτυχίο και διπλές χειμερινές- εαρινές εξεταστικές.

Μπλοκάρουμε στην πράξη τις αυταρχικές διατάξεις του νόμου Διαμαντοπούλου.

Στα μαθήματα και στα εργαστήρια θα επιστρέψουμε νικητές χωρίς απολυμένους συναδέλφους.

Καταγγέλουμε τη στάση του κοσμήτορα και όσων συμπράτουν στον αποκλεισμό των φοιτητών από τις αποφάσεις της σχολής όπως την προηγούμενη εβδομάδα που έγινε τμήμα σχολής κρυφά από το φοιτητικό σύλλογο.

-Παράσταση διαμαρτυρίας στο τμήμα της σχολής όποτε αυτό πάει να γίνει για να εξασφαλίσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις.

-Σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και τους διοικητικούς προχωράμε σε καθολικό κλείσιμο του Πολυτεχνείου.

-Σε κάθε συντονισμό με σωματεία και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την κλιμάκωση και κεντρικοποίηση του αγώνα μας.

-Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/11 στις 12.30 στα Προπύλαια.

-Στις κινητοποιήσεις και εξώστρεφες δράσεις μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους Τετάρτη και Παρασκευή.

-Στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 16:00, στα Προπύλαια.

-Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 3/12 σε κατειλημμένη σχολή στις 12:30 στο ΑΜΦ.2

πηγή: http://anarpasemfe.blogspot.gr/2013/11/2611.html

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΕΜΠ


Τη συνέχιση της απεργίας με 3 επαναλλαμβανόμενες 24άωρες μέχρι την Παρασκευή, και με νέα Γενική Συνέλευση για επαναξιολόγηση της κατάστασης την Πέμπτη στις 10.00GR αποφάσισαν σήμερα οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΜΠ πριν από λίγο.

Στη ΓΣ των συλλόγων εργαζομένων του ΕΚΠΑ, με οριακή πλειοψηφία (239 -225) υπερψηφίστηκε η συνέχιση της απεργίας (με 48ωρη) και διαπραγμάτευση με τον Υπουργό. Η μειοψηφίσασα πρόταση ήταν απεργία χωρίς διαπραγμάτευση.

Νέες ΓΣ την Πέμπτη, για επανεξέταση τόσο στο ΕΜΠ όσο και στο ΕΚΠΑ. 

Εκτός των 6 σχολών του ΕΜΠ σε κατάληψη βρίσκονται η Νομική και η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (26/11, 10.00GR @ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΕΜΠ)


Μετά τις συνεχιζόμενες προσφυγές του Υ.ΠΑΙ.Θ στη δικαιοσύνη κατά του ΔΙΚΑΙΟΥ αγώνα που δίνουμε, και τη νέα κήρυξη της απεργίας μας ως παράνομης, τις διαρροές της κυβέρνησης στα media για δήθεν επέμβαση της αστυνομίας ή και για επιστράτευση, την αυταρχική συμπεριφορά του Υπουργείου στο θέμα των απογραφών και τις ντροπιαστικές λίστες που εξέδωσε μέσω... "ΑΣΕΠ" χωρίς είτε με ελλειπή στοιχεία, τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ, αλλά και τη μαζική και συγκινητική συμμετοχή των φοιτητών στο πλευρό μας με 9/9 σχολές υπό κατάληψη την περασμένη εβδομάδα, και 6/9 αυτή την εβδομάδα (αύριο έχουν Συνέλευση και οι ΦΣ των σχολών για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους), αλλά και την ενεργή τους συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας (πορείες, δικαστήρια, περιφρουρήσεις), ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 26/11/2013 και ώρα 10.00GR στην αίθουσα Τελετών του κτηρίου διοίκησης ΕΜΠ, για να πάρουμε την μεγάλη απόφαση και να βρούμε τρόπους για συνέχιση των ΔΙΚΑΙΩΝ κινητοποιήσεων μας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη προκηρύξει ήδη 24άωρη απεργία για αύριο Τρίτη.

Για τις επόμενες κινήσεις μας, μετά και την προκήρυξη της απεργίας μας ως παράνομης για μια ακόμη φορά, θα σταθμίσουμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε αύριο.

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟ.

Να μην λείψει κανείς.

Εκδήλωση στο facebook εδώ: https://www.facebook.com/events/573193409428346/

Νέα απεργία εξετάζουν ΕΚΠΑ & ΕΜΠ - Θετική προς Αρβανιτόπουλο η Σύγκλητος του Καποδιστριακού


Την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, αλλά και την πρόταση για νέα τριήμερη απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θέτουν στη γενική συνέλευσή τους, που αναβλήθηκε για αύριο Τρίτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια μέρα συνέρχεται και η συνέλευση των διοικητικών του ΕΜΠ. Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του ΑΠΘ ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις, ενώ η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε ότι βλέπει θετικά τις προτάσεις του υπουργού, στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων νομοθετική ρύθμιση ώστε οι υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα, και στη θέση τους να επιστρέψουν ισάριθμοι συνάδελφοί τους
Η σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου του ΕΚΠΑ ακυρώθηκε, μετά τη νέα προσφυγή του Δημοσίου στη δικαιοσύνη, με το αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι σήμερα και αύριο. Η νέα γενική συνέλευση προγραμματίστηκε για την Τρίτη, παράλληλα με εκείνη των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ, που συνέρχονται έχοντας ως «κρατούμενο» τη θέση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, ότι το Ίδρυμα βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία λειτουργίας εξαιτίας της διαθεσιμότητας.

Με τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργός Παιδείας και του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου έκλεισε ο κύκλος επαφών του πρώτου με τους πρυτάνεις.

Η Σύγκλητος του Καποδιστριακού σε συνεδρίαση της εμφανίστηκε θετική απέναντι στον υπουργό αλλά επανέλαβε τη θέση της να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ζητεί:



- Επιστροφή του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.



- Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.



- Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου



- Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ).



- Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

πηγή: ertopen.com

«Έντεκα βδομάδες όπου μάθαμε και νιώσαμε πολλά» της συναδέλφου Ελευθερίας Βαρουχάκη

H απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων
της Ελευθερίας Βαρουχάκη διοικητικής υπαλλήλου της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ


Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, «Μυστήριο και μελαγχολία ενός δρόμου», 1914


Στην αρχή είπαμε μόνο: τουλάχιστον να μη φύγουμε με σκυμμένο το κεφάλι. Και ξαφνικά, μέσα στη βουβή αγανάκτηση της πρώτης μας συνέλευσης, διαισθανθήκαμε ότι το ζήτημα υπερέβαινε κατά πολύ την προσωπική μας στάση, τύχη ή φόβο. Νιώσαμε τόσο βίαια την επίθεση, που σχεδόν εξαναγκαστήκαμε να δούμε τον κίνδυνο σε όλο του το φάσμα, να καταλάβουμε το περίγραμμα μιας απειλής που δεν στόχευε μόνο τη ζωή του καθενός μας. Αντιληφθήκαμε γρήγορα τον συσχετισμό, μιλήσαμε από τις πρώτες μέρες για τη δουλειά μας προβάλλοντάς τη στο υπόβαθρο του δημόσιου πανεπιστήμιου, και αντιστρόφως, μιλήσαμε για το δημόσιο πανεπιστήμιο με αφορμή το δικαίωμα όλων μας στη δουλειά. Ψηλαφώντας διαρκώς τα όρια και τις αντοχές μας, θέτοντας ξανά και ξανά δύσκολα ερωτήματα, επαναπροσδιορίζοντας τις απαντήσει Έτσι φτάσαμε ως εδώ. Και κάθε μέρα ήταν κερδισμένη.



Σ’ αυτές τις έντεκα εβδομάδες νιώσαμε και μάθαμε πολλά.

Χτίσαμε συλλογικότητες πρωτόγνωρες και τρυφερές, όπου ο καθένας βρήκε τη θέση του και όπου υπήρχε θέση για όλους. Ζήσαμε, μετά από πολλά χρόνια, τον χώρο της δουλειάς μας αλλιώς : την ίδια στιγμή που σκεφτόμασταν με φρίκη πώς άραγε είναι όταν μαζεύεις τα πράγματά σου για τελευταία φορά, γυρίσαμε να κατοικήσουμε στ’ αλήθεια μέσα του, καταφύγαμε σ’ αυτόν, τον προστατέψαμε και μας προστάτεψε.

Ζήσαμε τον δημόσιο χώρο διαφορετικά: πήγαμε στις συγκεντρώσεις ξέροντας ότι οι φίλοι μας θα είναι εκεί, ακούσαμε μουσικές και στίχους τις ώρες που η πόλη κοιμάται, γεμίσαμε με τη φωνή μας τις λεωφόρους που άλλοτε διασχίζαμε σιωπηλοί, βιαστικοί, απορροφημένοι.  

Η απεργία μάς έκανε να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι σαν κι εμάς, αφύπνισε κρυμμένες ευαισθησίες, μας έμαθε να είμαστε σε εγρήγορση. Εγρήγορση πολιτική, συναισθηματική. Ζήσαμε βαριά το πένθος για εκείνον που δολοφονήθηκε μέσα στη νύχτα, για τον άλλον που βρήκε τον θάνατο μέσα στο αστυνομικό τμήμα ή στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Χαρήκαμε την κάθε νίκη, θυμώσαμε στην κάθε επίθεση, πεισμώσαμε στις ήττες όλων μας. Μοιραστήκαμε την ψυχή μας με ανθρώπους που μόλις είχαμε γνωρίσει γιατί το νιώθαμε ότι ήμασταν μαζί, ζήσαμε την αλληλεγγύη, την αληθινή στοργή για την καθημερινότητα των διπλανών μας — και των άλλων, που δεν είναι πια ξένοι.

Μάθαμε πώς να αποφασίζουμε όλοι μαζί, όχι στο όνομα μιας κατασκευασμένης ομοφωνίας ή μιας επίπλαστης βεβαιότητας, και σίγουρα όχι χωρίς κόπο. Θυμηθήκαμε την αξία της συμμετοχής — στη μικρή μας κλίμακα πήραμε μιαν ανάσα άμεσης δημοκρατίας, και είναι αυτό τόσο γοητευτικό όσο ακούγεται.

Μας θέλησαν διαθέσιμους, αναλώσιμους, κυνηγημένους, καταργημένους. Αόρατους. Εκτρέφουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιζητούν τον εκφασισμό των συνειδήσεων. Αλλά εμείς τώρα ξέρουμε πως έχουμε παντού συντρόφους. Στα σχολεία, στους δρόμους, στη Λάρκο, στους απολυμένους της Sprider, στους απεργούς της Coca Cola, στα νοσοκομεία, στον Σκαραμαγκά, στα πανεπιστήμια. Στον Αλφειό, στις Σκουριές. Στην ΕΡΤ της καρδιάς μας.

Στεκόμαστε όλοι μαζί, απέναντι σ’ εκείνους που επιχειρούν μια καταιγιστική επίθεση σε κάθε δημόσιο αγαθό, που προσπαθούν να καταλύσουν και τα τελευταία ίχνη του κράτους πρόνοιας, που θέλουν να μας επιβάλουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει δίκαιο και κοινή λογική, που περιφρονούν απροκάλυπτα θεσμούς και κοινωνικές κατακτήσεις. Θέλησαν να μας συκοφαντήσουν και να μας διασύρουν.

Κι εμείς μάθαμε πως είναι εφικτό ν’ αντισταθεί κανείς σε μια εξουσία που τολμάει να στηρίζεται –και στηρίζεται μόνο– σε μια πλασματική συναίνεση.

Ακολούθησαν πανομοιότυπα σενάρια αυταρχισμού, εκφοβισμού και βίας, προσπαθώντας να μας διαλύσουν και να μας απομονώσουν. Αντί γι’ αυτό, μας οδήγησαν άθελά τους να βρούμε κοινούς τόπους, να σχεδιάσουμε καινούργιες συμμαχίες,  να αναδείξουμε και να απολαύσουμε τις εκλεκτικές συγγένειες που με τόση περηφάνεια και συγκίνηση ανακαλύπτουμε τον τελευταίο καιρό.

Προσπάθησαν να μετατρέψουν τις συλλογικές μας διεκδικήσεις σε προσωπικά διλήμματα από τα πιο σκληρά, θεωρώντας ότι επιτέλους θα προστρέξουμε στην ασφάλεια των ατομικών λύσεων. Απαντάμε ότι η υπακοή, το μούδιασμα, η σιωπή δεν είναι μονόδρομος. Ότι δεν έχουν νεκρωθεί στο μυαλό μας τα όνειρά μας για το μέλλον. Και ότι εμείς, εξ αρχής, δεν μιλάμε μόνο για τον εαυτό μας. Μιλάμε για όλους μας, γιατί όλοι χρειαζόμαστε μία νίκη. Την πρώτη.   

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Αυγή και στο http://enthemata.wordpress.com

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Το ΕΛΕΥΘΕΡΟ Δελτίο Ειδήσεων των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ Εργαζομένων της ΕΡΤ 24-11-2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΕΜΠ 24/11/2013


Απόφαση της σημερινής συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΕΜΠ 24/11/2013
(συνέχιση της συνεδρίασης της Παρασκευής 22/11/2013) 

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου επιβεβαιώνει τις επανειλημμένα διακηρυγμένες θέσεις της:
• Με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, και μάλιστα με τις αμφισβητούμενη εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυετεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει, και ότι

• Η ίδια η Σύγκλητος αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες
και ζητάει την αναστολή της ΚΥΑ και όλων των συνεπειών της, μέχρι να ολοκληρωθεί αξιόπιστος διάλογος

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/11/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΕΙ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/11/2013

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της διαθεσιμότητας-απολύσεων 1349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια. Επιμένει σε μια καταστροφική πολιτική για τις ζωές των εργαζομένων και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Για να υλοποιήσει την πολιτική του και να ικανοποιήσει τους εκβιασμούς της Τρόικα, καταφεύγει στις χειρότερες μορφές αυταρχισμού. Προσφεύγει στα δικαστήρια για να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, επιδιώκοντας την ακύρωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.
Ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων στέλνοντας σε πειθαρχική διαδικασία και σε αργία τους εργαζομένους στα Πανεπιστήμια που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και να υπακούσουν στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για την "αυτοαπογραφή" εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να τον σταματήσουμε. Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ίδια την ηθική και δημοκρατική τάξη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και κατ' εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου στις 22-11-2013 κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013, για τους Εργαζόμενους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ - ΤΕΙ) όλης της Χώρας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ζητούμε συγγνώμη για το διάστημα που το blog παραμένει χωρίς ενημέρωση...

Επειδή σίγουρα η κόπωση είναι μεγάλη και το καθημερινό τρέξιμο σε πολλά μέτωπα με την ενεργή μας παρουσία εξοντωτικό, όπως θα έχετε παρατηρήσει δυστυχώς το blog μας έχει μείνει χωρίς ενημέρωση από τις 08/11/2013.

Επίσης το group μας στο facebook έχει φτάσει κοντά στα 1.100 μέλη, και έτσι, ως πιο διαδραστικό μέσο και με την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών του, επιλέξαμε να διατηρήσουμε την ομάδα ως "ανοικτή" σε όλους, να σας ενημερώνουμε από εκεί, και να την περιφρουρήσουμε με βάρδιες για την αποφυγή κακόβουλων αναρτήσεων.

Θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε το blog συχνότερα, και ειδικά με τις αποφάσεις των πολύ κρίσιμων γενικών μας συνελεύσεων, αρχής γενομένης από αύριο.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι έχει ανέβει και το blog της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ του Ε.Μ.Π στη διεύθυνση http://apergiakiepitropiemp.blogspot.gr/


Με εκτίμηση,

Οι διαχειριστές

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Οι αγωνιζόμενοι - εργαζόμενοι της ΕΡΤ by Aristotelis

Αποτελέσματα και αποφάσεις της ΓΣ του ΦΣ ΗΜΜΥ της Τρίτης 19/11/13

Η πιο μαζική ΓΣ των τελευταίων ετών πήρε σήμερα απόφαση συνέχισης του αγώνα ενάντια σε απολύσεις/διαθεσιμότητα, για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου. Κόντρα στα τσιράκια και τους κάθε λογής Πρετεντέρηδες, οι φοιτητές, πιο μαζικά από ποτέ, έδωσαν το μήνυμα ότι δεν θέλουν απολύσεις και πως θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τις σπουδές αλλά και μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Δεν γυρνάμε στα μαθήματα αν δεν πάρουν πίσω τις απολύσεις των διοικητικών!

Να είμαστε όλοι στις κινητοποιήσεις και δράσεις που αποφάσισε ο Σύλλογος, με αφετηρία την Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης την Τρίτη στις 12:00 στο Αμφ. 1!

Να στηρίξουμε όλοι τις αποφάσεις της ΓΣ για:

Κατάληψη της σχολής από Τρίτη 19/11 έως και Τρίτη 26/11.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ιδρύματα.

Στήριξη των απεργιακών φρουρών των εργαζόμενων στις πύλες του ΕΜΠ.

Επιδιώκουμε το συντονισμό με τα υπόλοιπα κομμάτια της εκπαίδευσης.

Άμεση σύσταση της συγκλήτου και μαζική παρουσία σε αυτή.

Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/11 στις 12:00μμ στα Προπύλαια.

Συντονιστική επιτροπή κατάληψης την Τετάρτη 20/11 στις 12:00.

Νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 26/11 στις 12:30μμ στο Αμφ. 1.

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης:

ΑΝ.Α.Φ.Η. - Ασυμμε3 291
Γεωργιάδης, στήριξη ΔΑΠ 278
ΠΑΣΠ 23
ΜΑΣ 43
Λευκά 27
Σύνολο 662

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ
'Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Μπλοκάρουμε την διαθεσιμότητα και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΣ ΣΕΜΦΕ 19/11


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΣ ΣΕΜΦΕ 19/11

ΑΝΑΡΠΑ/ΡΑΦ-ΕΑΑΚ: 94
Επιτροπή Αγώνα: 47
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 35
Λευκά: 24

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:

-Κατάληψη της σχολής από την Τρίτη 19/11 εώς και την Τρίτη 26/11. Καμία εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία κατά τη διάρκεια της κατάληψης.

-Ο φοιτητικός σύλλογος θα καθορίσει τη λειτουργία της σχολής μαζί με τους εργαζόμενους. Καμία σκέψη για φαστ τρακ εξετστική ή για εκβιαστική απώλεια του εξαμήνου. Πτυχιακές εξεταστικές για τους επί πτυχίο και διπλές χειμερινές- εαρινές εξεταστικές. Μπλοκάρουμε στην πράξη τις αυταρχικές διατάξεις του νόμου Διαμαντοπούλου. Στα μαθήματα και στα εργαστήρια θα επιστρέψουμε νικητές χωρίς απολυμένους συναδέλφους.

-Παράσταση διαμαρτυρίας στο τμήμα της σχολής όποτε αυτό πάει να γίνει για να εξασφαλίσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις.

-Στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, στην περιφρούρηση των πυλών και των κτηρίων του ΕΜΠ & σε εξώστρεφες δράσεις.

-Σε κάθε συντονισμό με σωματεία και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την κλιμάκωση και κεντρικοποίηση του αγώνα μας.

-Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/11 στις 12.30 στα Προπύλαια.

-Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 26/11 σε κατειλημμένη σχολή στις 12:30 στο ΑΜΦ.2

πηγή: http://anarpasemfe.blogspot.gr/2013/11/1911_19.html

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

15/11/2013: Η ΕΡΤ ΕΞΕΠΕΜΨΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ ΚΑΙ ΤΟ ergazomenoiemp.tk ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ !
















Υπάρχει και σχετικό βίντεο που θα ανέβει σύντομα, γιατί την ώρα που ανέβηκε το ηχητικό απόσπασμα και για γνωστούς λόγους, δεν ανέβηκε καμία εικόνα από το αυτοσχέδιο studio, λόγω των γνωστών απειλών που δεχτήκαμε μέσω διαρροών για δήθεν αστυνομική επέμβαση σε περίπτωση που εκπέμψει η ΕΡΤ από το ΕΜΠ.

Φοιτητές στον ΣΚΑΪ για τα κλειστά πανεπιστήμια

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ VIDEO ΕΡΤ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2013 . . . . .

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ 14/11/2013

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Α. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Εδώ και 10 εβδομάδες, η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει ένα μεγάλο χτύπημα απέναντι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ένα χτύπημα που μέσα απο τις εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων στα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας (ΕΚΠΑ-ΕΜΠ-ΑΠΘ-ΠΑΤΡΩΝ κλπ), στόχο έχει την διάλυση και το ξεπούλημα των ιδρυμάτων και παράλληλα να ανοιχθεί ο δρόμος για την υλοποίηση όλης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής(δίδακτρα, συγχωνεύσεις σχολών και σπάσιμο πτυχίων, διαγραφές). Οι Σύλλογοι Εργαζομένων και Φοιτητών του ΕΜΠ αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή σε αυτή την κίνηση της Κυβέρνησης. Σε αντίθεση λοιπόν με όσους θέλουν να μιλάνε για μειοψηφίες που ‘’κλείνουν’’ τις σχολές, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να λέμε ότι όχι μόνο δεν κλείνουμε τις σχολές μας, αλλά είμαστε εμείς που μέσα από τις μαζικές και μαχητικές απεργίες και καταλήψεις μας, παλεύουμε ώστε το Πολυτεχνείο να παραμείνει πραγματικά ανοιχτό.

Στην 10η και πιο κρίσιμη εβδομάδα, 9 από τους 9 Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΜΠ αποφάσισαν μέσα από τις πιο μαζικές συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων, ότι ο αγώνας που φοιτητές και εργαζόμενοι δίνουμε μαζί, είναι δίκαιος, κοινωνικά χρήσιμος και άρα πρέπει να συνεχιστεί με στόχο να αγκαλιαστεί από όλη την νεολαία και τους εργαζομένους. Για να το πετύχουμε αυτό, αποφασίσαμε ότι 40 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θα πρέπει τόσο το 3ήμερο εκδηλώσεων (14-15-16) στο κτήριο της Πατησίων όσο και η Παλλαϊκή-Αντιιμπεριαλιστική- Αντιφασιστική πορεία (17/11) να γεμίσουν από τον κόσμο που τόσα χρόνια τυραννιέται από αυτή την εξαθλιωτική πολιτική. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε μια σειρά σωματείων από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, απεργούς και άνεργους, να δώσουν το παρόν έτσι ώστε στους καιρούς των απανωτών Μνημονίων, της φτώχιας και του φασισμού, να σηκώσουν και στις δικές τους πλάτες την βαριά κληρονομιά που μας αφήνουν οι νεκροί του ’73. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ήτανε από τους πρώτους στην λίστα των καλεσμένων μας και αυτό φάνηκε να αναστάτωσε τα κυβερνητικά επιτελεία. Η ΓΑΔΑ απείλησε ανοιχτά ότι σε περίπτωση που το σήμα της ΕΡΤ εκπέμψει από το Πολυτεχνείο, το κτήριο θα αποκλειστεί και θα ακολουθήσει εισβολή αστυνομικών δυνάμεων!

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μας πείσει πια για το ‘’όραμα της Ανάπτυξης’’ μιας και έχουμε καταλάβει ότι αυτό θα σημαίνει μισθούς με 400 ευρώ, θα σημαίνει νεολαία και εργαζομένους βουτηγμένους στα χρέη και την ανεργία. Δεν μπορεί πια να μας πείσει και έτσι επιλέγει ανοιχτά να μας τρομοκρατήσει, όπως επιβεβαιώνει και το τελεσίγραφο της ΓΑΔΑ. Ο Σαμαράς και η παρέα του, μπορεί να φαίνονται σαν μανιασμένοι εκτελεστές, έτοιμοι να πετσοκόψουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε έννοια δημοκρατίας, ανάλογα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Μπορεί να χλευάζουν τις θυσίες των νεκρών και να χαμογελούν θεωρώντας ότι 40 χρόνια μετά, θα πάρουν τη ρεβάνς. Όμως εμείς δεν φοβόμαστε. Δεν φοβόμαστε και δεν σκύβουμε το κεφάλι, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν εκείνες οι στιγμές στην Ιστορία όπου η οργή του λαού συναντάται και μετατρέπεται σε κύμα ανατροπής. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε ο Νοέμβρης του ’13, ο δικός μας Νοέμβρης, να είναι μια τέτοια στιγμή. Μια στιγμή όπου η οργή του φτωχού και του άνεργου, θα ενωθεί με την οργή του μαθητή που διαβάζει χωρίς ρεύμα και την οργή του άρρωστου που αργοπεθαίνει στα νοσοκομεία για 25 ευρώ.

Και τότε μονάχα εμείς θα χαμογελάμε.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !

ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ!

πηγή: http://anarpasemfe.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

3ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΜΑΤ 09/11/2013





Λίγη ώρα μετά την αντιπαράθεση αστυνομικών δυνάμεων και βουλευτών στην είσοδο του Ραδιομεγάρου και τη ρίψη δακρυγόνων, βγαίνει κανονικά στον αέρα μέσω διαδικτύου το δελτίο ειδήσεων, με κεντρική παρουσιάστηρια την Αγλαΐα Κυρίτση και το ειδησεογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ. 

Στο σχολιασμό ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, η βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ Σοφία Ανδριοπούλου και η βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Βουλή Γιώργος Πίκουλας αναφέρεται στους τελευταίους διαλόγους μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα όσα προηγήθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο.

Ο πρώην Τεχνικός Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης μιλάει για το περιστατικό, κατά το οποίο τεχνικοί της ΔΤ προσπάθησαν να χειριστούν μηχανήματα της ΕΡΤ παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης. 

Ο Γιάννης Δάρρας προχωράει σε σχολιασμό των κινήσεων της κυβέρνησης και η Μάχη Νικολάρα για το κύμα των απολύσεων στο δημόσιο.



ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ














ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 09/11/2013

ΜΑΤ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ...



ΕΡΤ Αγία Παρασκευή 9-11-2013

Η εργαζόμενη της ΕΡΤ Λόλα Μέγα έχει σκαρφαλώσει στα κάγκελα του Ραδιομεγάρου και προσπαθεί να εμποδίσει τους αστυνομικούς να κλείσουν τη σιδερένια πόρτα στο άνοιγμα της οποίας στεκόντουσαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή προκειμένου να μην τις τραυματίσουν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μαζί με άλλους συναδέλφους τους του Ελληνικού κοινοβουλίου και τεχνικούς της ΕΡΤ ζητούσαν να τους επιτραπεί η είσοδος στο Ραδιομέγαρο για να διαπιστώσουν σε ποια κατάσταση είναι οι εγκαταστάσεις.

Οι δυνάμεις καταστολής χτυπούν και ψεκάζουν εξ επαφής με χημικά βουλευτές και πολίτες. Οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει ανησυχίες για πιθανές δολιοφθορές που θα μπορούσαν να αποδωθούν στους ίδιους. Τεχνικοί της ΔΤ είχαν εισέλθει νωρίτερα στο Ραδιομέγαρο με αστυνομική συνοδεία. Οι εργασίες που έκαναν στο master control είναι άγνωστες καθώς δεν επετράπει στους τεχνικούς βάρδιας της ΕΡΤ που έχουν παραμείνει στο Ραδιομέγαρο καθ' υπόδειξη της αστυνομίας να επιτηρούν ως όφειλαν, αφού δεν έχει γίνει ακόμα παράδοση-παραλαβή μηχανημάτων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

2ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΜΑΤ 08/11/2013

Το δεύτερο ιστορικό δελτίο ειδήσεων από το οδόστρωμα της οδού Μεσογείων, μπροστά στις διμοιρίες των ΜΑΤ, μία μέρα μετά τη βίαιη εκκένωση του Ραδιομεγάρου από την κυβέρνηση.

Παρουσίαση: Αγλαΐα Κυρίτση

ΑΠΟ ΕΡΤ-3


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ